Sosyal Medya

Güncel

İran'dan Türkiye açıklaması

İran Sanayi Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani, Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkileri genişleteceklerini ve bunun için hiçbir sınırlama olmadığını söyledi.



Türkiye Cumhuriyeti'nin 95'inci kuruluÅŸ yıl dönümü kutlaması için Tahran BüyükelçiliÄŸinde verilen resepsiyona katılan Rahmani, Türkiye ile Ä°ran arasındaki ticari iliÅŸkilerle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Rahmani, Ä°ran'ın her zaman komÅŸu ülkeler ve özellikle Türkiye ile iyi iliÅŸkiler içinde olmayı arzuladığını belirterek, "Türkiye ile ticaret, maden, sanayi ve diÄŸer tüm alanlarda iliÅŸkilerimizi geliÅŸtirmek istiyoruz. Türkiye ile Ä°ran arasındaki ticari iliÅŸkileri geniÅŸletmek için hiçbir sınırlama yok. Ticaret kapasitemiz ÅŸu an gerçekleÅŸenden çok daha fazladır. " dedi.

Yaptırımlarla ilgili olarak daha zor günler geçirdiklerini ve bunları da atlatacaklarını dile getiren Rahmani, bu süreçte komÅŸulardan ve dost ülkelerden alınacak desteklerin hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etti.

Rahmani, bakan olarak göreve baÅŸladığı ilk günün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluÅŸ yıl dönümününe denk geldiÄŸine dikkati çekerek, "Bu törende bulunmam Türkiye'nin özel yerinin bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ticari iliÅŸkileri geniÅŸleteceklerini ve iki ülke arasında ticaret hacminin 30 milyar dolar seviyesine çıkarılması için özel bir program olduÄŸunu hatırlatan Rahmani, bunu gerçekleÅŸtirmek için de hiçbir sınırlamanın olmadığını sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.