Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan açıklama: Sonuçları olacak

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, ABD'nin OrtaMenzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan ayrılma kararıyla Avrupa'ya füze konuşlandırılması halinde bunun sonuçları olacağını belirtti.



Rusya Savunma Bakanı Sergey Åžoygu, ABD'nin OrtaMenzilli Nükleer Kuvvetler AnlaÅŸması'ndan ayrılma kararıyla Avrupa'ya füze konuÅŸlandırılması halinde bunun sonuçları olacağını belirtti.

Åžoygu, Yunan mevkidaşı Panos Kammenos ile görüÅŸmesi öncesinde yaptığı konuÅŸmada, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler AnlaÅŸması'ndan ayrılma kararına iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin bu kararına Avrupa'nın tepkisini merak ettiklerini belirten Åžoygu, "Avrupa'nın orta menzilli füzeleri konuÅŸlandırması durumunda ortaya çıkabilecek sonuçları bilmesini ve anlamasını istiyorum." dedi.

Åžoygu, Avrupa'ya orta menzilli füzeleri yerleÅŸtirme hususunun Avrupa BirliÄŸi (AB) ve NATO çerçevesinde geniÅŸ ÅŸekilde tartışılması önerisinde bulundu. ABD ile bu ülkenin Avrupa ve Uzak DoÄŸu'daki müttefiklerini korumayı amaçlayan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler AnlaÅŸması, 1987'de Washington'da imzalanmıştı.

TRUMP 'ANLAÅžMADAN ÇEKÄ°LECEĞİZ' DEMÄ°ÅžTÄ°

ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın, SoÄŸuk SavaÅŸ döneminde Sovyetler BirliÄŸi ile imzalanan ve nükleer savaÅŸ tehdidini azaltmaya yönelik en önemli adımlardan biri olarak deÄŸerlendirilen anlaÅŸmayı feshedeceÄŸini açıklaması dünyada kaygı ile karşılanmıştı.

Trump, "Biz anlaÅŸmada kalan taraf olduk ve anlaÅŸmaya saygı gösterdik ancak Rusya ne yazık ki bu anlaÅŸmaya saygı göstermedi bu nedenle anlaÅŸmayı feshedeceÄŸiz, anlaÅŸmadan çekileceÄŸiz." açıklamasında bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.