Sosyal Medya

BBP ve Ak Parti ittifak yapacak mı?

BBP'den yapılan açıklamaya göre, bugün gerçekleştirilen Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve il başkanları toplantısının ardından sonuç bildirgesi hazırlandı.



Buna göre, BBP, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere tüm il, ilçe ve beldelerde kendi ad ve amblemiyle girme ve aday adayların tanıtılması kararı aldı.

Öte yandan, 25 Ekim 2018'de KahramanmaraÅŸ Adliyesinde meydana gelen provokatif olaylarda dahli olduÄŸu tespit edilen MKYK üyesi Remzi Çayır'ın tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna (MDK) sevk edilmesi kararlaÅŸtırıldı.

Bu provokatif olayda tespit edilecek diÄŸer kiÅŸilerin, illerde il disiplin kurullarına, genel merkez de ise MDK'ya sevk edilmesine, bir oy muhalefeti, diÄŸer bütün üyelerin ittifakıyla karar verildi.

MHP'den sonra Cumhur Ä°ttifakı'nın diÄŸer önemli bir ismi olan BBP de bu karar sonrası MHP gibi yerel seçimlerde yoluna tek başına devam edecek.

"CUMHURÄ°YET BAYRAMI HAYIRLI OLSUN"

Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında ayrıca dünya ve ülke gündemi de deÄŸerlendirdi.

Suriye'deki iç savaşın sona ermesi ve normalleÅŸmenin saÄŸlanarak sığınmacıların topraklarına dönmesi konusunda, Türkiye, Rusya, Almanya ve Fransa liderlerinin katılımıyla yapılan dörtlü zirvenin deÄŸerli bulunduÄŸu toplantıda, alınan kararların bir an önce hayata geçirilmesinin gerekliliÄŸine vurgu yapıldı.

Terörün tüm unsurlarına karşı devletin vermiÅŸ olduÄŸu topyekün mücadelenin desteklendiÄŸinin altı çizilen toplantıda, bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın doÄŸusuna yapılan operasyonun altından baÅŸarıyla kalkacağına inancın tam olduÄŸu kaydedildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın Türkiye'ye hayırlı, uÄŸurlu olması temennisinde bulunulan toplantıda, baÅŸta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin kurucuları, ilk meclis üyeleri ve gaziler rahmet ve minnetle anıldı.

Toplantıda, Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Sarıyayla köyü kırsalında teröristlere yönelik yürütülen operasyon sırasında kötü hava koÅŸulları nedeniyle ÅŸehit olan iki Mehmetçik ile tüm ÅŸehitlere de Allah'tan rahmet dilendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.