Sosyal Medya

Suudi rezidansında arama; Şömineyi temizlemişler

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin soruşturmada Polisin Konsolosluk Rezidansı’nı incelerken şöminenin bacasından ve şömineden örnekler alındığı öğrenildi.



Türkiye’de, 2 Ekim’de girdiÄŸi Suudi Arabistan BaÅŸkonsolosluk binasında 15 kiÅŸilik suikast timi tarafından öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı soruÅŸturmasında Suudi yetkililer cinayeti itiraf etti. SoruÅŸturma ile ilgili en büyük soru olan Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin nerede olduÄŸuna ise henüz yanıt bulunamadı. Suudi yetkililerin Kaşıkçı’nın cesedinin yerli bir iÅŸbirlikçiye verilerek ortadan kaldırıldığını açıklamasına raÄŸmen polis ve istihbarat birimleri Kaşıkçı’nın cesedinin Rezidanstan dışarı çıkartılmadığı üzerinde duruyor.
 
ÅžÖMÄ°NE KAÅžIKÇI Ä°ÇÄ°N MÄ° YANDI?
 
Vatan gazetesinden Mehmet Ali Demir’in haberine göre  polis, olayın üzerinden bir hafta geçtikten sonra Suudi yetkililerin izin vermesi üzerine baÅŸkonsolosluk binasında ve konsolosluk rezidansında arama yapabilmiÅŸti. Eldeki verilere göre BaÅŸkonsolos Uteybi’nin odasına girme olasılığı yüksek olan Cemal Kaşıkçı’nın burada öldürülmüÅŸ olabileceÄŸi deÄŸerlendiriliyor. Ancak BaÅŸkonsolos’un odasında parmak izi dahi bulunamaması, cinayetten sonra ortamın adli tıp uzmanınca detaylı ÅŸekilde temizlendiÄŸini gösteriyor. Kamera görüntülerinde 6 araçlık ÅŸüpheli araç konvoyunun 15.10 sıralarında Konsolosluk Rezidansı’na gitmesi nedeniyle polis, Kaşıkçı’nın bu konvoydaki Vito araçla rezidans binasına taşındığını deÄŸerlendiriyor.
 
Sonraki süreçte de rezidansa giren çıkan araçları takip eden polis ekipleri Kaşıkçı’nın cesedinin rezidans binasında ortadan kaldırıldığı üzerinde duruyor. Bu ÅŸüphe üzerine polis, rezidansta arama izini verilmeyen kuyu haricinde tüm detayları titizlikle inceledi. Bu detaylardan birinin de rezidansta bulunan ÅŸömine olduÄŸu öÄŸrenildi. Yapılan incelemelerde ÅŸömine bacasındaki islenmenin yakın zamanda olduÄŸu belirlendi.
 
Åžöminenin ise tamamen temizlenmiÅŸ olduÄŸunun görülmesi üzerine polis durumdan ÅŸüphelenerek bacadan ve ÅŸömineden örnekler aldı. Örnekler incelenmek üzeri kriminal laboratuvara gönderildi.
 
TELEFONU KÄ°LÄ°TLENDÄ°
 
Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim’de konsolosluk binasına girmeden önce niÅŸanlısı Hatice Cengiz’e teslim ettiÄŸi Apple IPhone telefonu ve bilgisayarı da polis tarafından inceleniyor. Ancak Kaşıkçı’nın iPhone telefonunun ÅŸifresinin hatalı girilmesi nedeniyle kendini kilitlediÄŸi ve incelenemediÄŸi öÄŸrenildi. Telefonun kilidinin açılması için Amerika’daki iPhone firmasının ÅŸifreyi açması gerekiyor.
 
KREMASYON Ä°ÅžLEMÄ° NEDÄ°R?
 
Kremasyon uygulamasının mantığı cesedin kısa bir sürede (1-2 saatte) ateÅŸ ile yok edilmesidir. 50 kiloluk bir kiÅŸide 2.5 kilo kemik, 40 kilo su, 7.5 kilo yanabilen organik madde bulunuyor. Cesedin içindeki suyun buharlaşıp kuruması için gereken enerji ilk etapta 850 santigrat derece. Bu enerji daha sonra 1090 santigrat dereceye çıkartılarak cesedin kendisi yakıt olarak yanmaya baÅŸlıyor. Günümüzde oksijen tüpüyle 3 bin santigrat derecelere kadar ulaÅŸabiliyor. Yakma sonrası kalan kemikler öÄŸütülüp ve küllere karıştırılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.