Sosyal Medya

Kürsü

Yasin Aktay- Komplocuların keşfi avreti

Yasin Aktay- Yeni Åžafak



Komplo teorilerine bakışımı daha önce defalarca burada zikrettim. Nesnel mesnedi olmayan komploların, iÅŸin tabiatına vakıf olmayanların sadece hayalleri ve bazı olaÄŸan ÅŸüpheli aktörlerle ilgili önyargılarına dayanarak ürettikleri komploların bize hiçbir faydası yok.
 
Bizi gerçeklerden koparır, hayaller, hatta kabuslar dünyasında gezdirir. O komplo teorileri içinde bilmeden düÅŸman bildiÄŸimiz güçlere tanrısal bir güç atfederek kendimizi de kul yerine koymaya baÅŸladığımızı bile fark etmeyiz. Dünyada dönen her ÅŸeyin o komplo kurucularının tedbir ve iradesi altında cereyan ettiÄŸini vehmetmeye baÅŸlarız.
 
Aslında bu yolla komplonun kurucularını doÄŸrudan Allah’a ÅŸirk koÅŸtuÄŸumuzu bile anlamayız. Oysa iÅŸin gerçeÄŸi komplo kuranlar, kurmaya çalışanlar ve bunu uygulamaya koyanlar yok deÄŸil, var. Åžeytani bir güç her zaman devrededir, her zaman fitnesini fesadını yapmaya ve yaymaya çalışmaktadır.
 
Onları iyi takip etmek komplolarını boÅŸa çıkarmaya çalışmak gerek. Ancak komplolarını boÅŸa çıkaracağız derken onlara olduÄŸundan fazla güç atfetmemek, dünyada olup biten her ÅŸeyin onların iradesinin bir tezahürü ve tecellisi olduÄŸu vehmine kapılmamak gerekiyor. Onlar bir tuzak kurarlar, Allah da bir tuzak kurar ve Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.
 
O’nun tuzağı iyi insanlığın aleyhine deÄŸil, insanlık düÅŸmanlarının, zalimlerin, mücrimlerin aleyhinedir.
 
Aslında ÅŸimdiye kadar nice komploların, onları kurup uygulayanların aleyhine sonuçlandığını gördük. Kaşıkçı olayının da sadece Kaşıkçı’yı ortadan kaldırma çabasından ibaret olmayan, Türkiye’de yeni bir darbe teÅŸebbüsünü harekete geçirecek büyük bir komplonun parçası olduÄŸunu, ortaya çıkan verileri birleÅŸtirdiÄŸimizde net bir biçimde görüyoruz.
 
Özene bezene seçilerek hazırlanıp olay günü Türkiye’ye getirilmiÅŸ olan Kaşıkçı’nın dublörü Sultanahmet’te girdiÄŸi bir tuvaletten baÅŸka bir kılıkla çıkıyor. DüÅŸünsenize, biz Kaşıkçı’nın niÅŸanlısı haber vermiÅŸ olmasa o gün, belki ertesi gün belki günler sonra Ä°stanbul’da ortadan kaybolmuÅŸ bir S. Arabistan vatandaşının veya saygın bir gazetecinin haberleriyle uÄŸraşıyor olacaktık.
 
S. Arabistan’da yarı resmi gazetelerden Okaz zaten hemen iki gün sonra Türkiye’nin Araplar için güvenli bir ülke olmadığı haberlerini yazmaya baÅŸlamıştı bile. Devamında gelecek olan ÅŸey son derece yoÄŸun bir propagandanın Türkiye’nin Suudi vatandaÅŸlarına kast edenlere karşı güvenlik saÄŸlayamadığı algısını ÅŸok bir etkiyle yaymaya çalışması olacaktı. Bu ilk dalgayı Amerika’dan veya baÅŸka ülkelerden Türkiye’ye yönelik yaptırım söylentileri bile takip edebilecekti.
 
Daha önce test edilmiÅŸ ve belli bir duyarlılığı tespit edilmiÅŸ olan kur üzerinde odaklanan bir hamlenin Türkiye’yi kısa süre içinde emsalsiz bir ekonomik krize sokmasının planlandığı anlaşılıyor.
 
Hem bu hamleyi hem de bu hamlenin basit bir hata yüzünden akamete uÄŸramış olmasını Türkiye sevdalısı Arap halkları kendi aralarında “ErdoÄŸan’a karşı yeni bir darbe giriÅŸiminin püskürtülmesi” olarak adını koymuÅŸ bile.
 
Türkiye’nin Kaşıkçı’yı öldürmek için gelen ve o meÅŸum cinayeti iÅŸledikten sonra S. Arabistan’a geri dönen 18 kiÅŸiyi yargılamak üzere S. Arabistan makamlarına ilettiÄŸi talebin geri çevrilmesi cinayetin aslında resmi bir makamla üstleniliyor olduÄŸuna delalet ediyor.
 
Belli ki S. Arabistan resmi makamları bu iÅŸten sıyrılmak üzere bile doÄŸru bir savunma argümanı veya davranışı sergileyemiyorlar. Tıpkı Türkiye’nin resmi makamlarını konsolosluÄŸa davet ettikten sonra, içeri girmelerine izin verinceye kadar günlerce göstere göstere içeride temizlik yapmaları gibi. O temizlik içerde cinayet delillerini karartılmasından baÅŸka bir anlama gelmediÄŸi için cinayetin en büyük delili olarak kabul edilebilirdi, nitekim gerek kalmadan itiraf geldi.
 
Cinayetten sonra katilleri taşıyan uçakların ikisinin de doÄŸrudan Riyad’a uçmak yerine birinin Kahire’ye birinin de Dubai’ye indikten sonra Riyad’a gitmesi ayrıca deÄŸerlendirilmeli. Bu üç ülkenin son zamanlarda ortaya koyduÄŸu ittifak bu kirli olayda da bütün çıplaklığıyla gerçekleÅŸmiÅŸ görünüyor.
 
Tam bir keÅŸfi avret hali.
 
Yıllardır masum insanlara zulmeden, dünyada onlar hakkında “terörist” suçlamasıyla kampanyalar yürüten bir ittifak olarak temayüz etmiÅŸ olan bu grubun bu hunharca cinayette de suç ortağı olarak çırılçıplak enselenmiÅŸ olması ilahi bir ceza olarak yeter.
 
Olay bu kadar açıktır. Buradan hala mücrimlerin zekiliÄŸine, komplolarının hala akıl sır erdirilemeyecek hayranlık verici sinsiliÄŸine veya boyutlarına ışık tutar gibi açıklamalar yapanlar bu ilahi cezanın göz kamaÅŸtırıcı ışığını görmezden gelerek çok ÅŸey kaybediyorlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.