Sosyal Medya

Güncel

'ABD savaş planlıyor, Rusya savaşa hazırlanıyor'

Yenişafak'ta yer alan habere göre; Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Belousov, silahsızlanma ve uluslararası güvenlik konularının ele alındığı BM Birinci Komitesindeki toplantıda, 'Rusya savaş hazırlığı yapan ABD’den farklı olarak kendini ve çıkarlarını korumaya çalışıyor' dedi.



Belousov, Rusya'nın sunduÄŸu Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler AnlaÅŸması (INF) taslağının reddedilmesinden sonra yaptığı konuÅŸmada ÅŸunları söyledi:

“ABD bir süre önce bu toplantıda Rusya'nın savaÅŸa hazırlandığını söyledi. Evet, Rusya savaÅŸa hazırlanıyor, bunu teyid ediyorum. Evet, ülkemizi, toprak bütünlüÄŸümüzü, ilkelerimizi, insanlarımızı savunmaya hazırlanıyoruz. Fakat, bizi ABD'den ayıran çok ciddi bir fark var. Bu fark, Rusça'da da ingilizce'de de aynı ÅŸekilde söylenir: Rusya Federasyonu savaÅŸa hazırlanıyor, ABD ise savaşı hazırlıyor.”
Sputnik'in haberine göre Rusya'nın savaÅŸ hazırlığı yapan ABD'den farklı olarak kendini ve çıkarlarını korumaya çalıştığını iddia eden Belousov, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “ABD niçin anlaÅŸmadan çekilsin, nükleer potansiyelini neden artırsın, nükleer silahların kullanım düzeyini azaltan yeni bir nükleer doktrini neden kabul etsin? Bu sorular hepimizedir."

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Washington'un 1987'de Sovyetler BirliÄŸi ile imzalanan INF'den çekileceÄŸini açıklamıştı. Trump, Washington'un anlaÅŸmadan çekilme kararının, Rusya'nın anlaÅŸma kapsamındaki ÅŸartları yerine getirmemesinden kaynaklandığını ileri sürmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.