Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan 29 Ekim mesajı; Bu şeref bize yeter

Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında, "Hiçbir oyunun bizim hedeflerimizden alıkoymasına müsaade etmeyeceğiz. Demokrasi yönünde katettiğimiz her mesafe şanlı geleceğimiz için yakılan bir ışıktır" ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Ekim Cumhuriyer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
 
Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
HAVAALANI DA BU IÅžIKLARDAN BÄ°RÄ°
 
"Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk baÅŸta olmak üzere, Ä°stiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluÅŸuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yad ediyorum. Ä°lk Meclis’ten bugüne kadar, milli iradenin temsilcisi olarak ülkemizin kurtuluÅŸu, geliÅŸmesi, büyümesi, güçlenmesi için gayret sarf eden milletvekillerimize ÅŸükranlarımızı sunuyorum. Bin yıllık vatanımız Anadolu topraklarının her karışında kanı ve alınteri olan tüm ecdada, ÅŸehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerimiz ile vatandaÅŸlarımızın aziz hatıraları, milletimizin hafızasında ve devletimizin kimliÄŸinde daima yaÅŸayacaktır. Ülkemizi 'muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelemizde ileri demokrasi ve güçlü ekonomi yönünde kat ettiÄŸimiz her mesafeyi, ÅŸanlı geleceÄŸimiz için yakılan bir ışık olarak görüyorum. Ä°stanbul’daki yeni havalimanımız da, iÅŸte bu ışıklardan biridir.
 
BU ÅžEREF BÄ°ZE YETER
 
 Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve oradan genç Türkiye Cumhuriyeti’ne devreden tarihi süreklilik içinde süren büyük yolculuÄŸumuzu, inÅŸallah, 2023 hedeflerimizle taçlandıracak, 2053 ve 2071 vizyonlarımızla da bir üst seviyeye çıkartacağız. Malazgirt’ten baÅŸlayıp son bir asırdır Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, Dumlupınar’da, Kıbrıs’ta devam eden zaferlerimizden, Suriye’deki insani duruÅŸumuza kadar her geliÅŸme, milletimizin asil duruÅŸunun sembolleridir. Türkiye’nin her baÅŸarısı, aynı zamanda insanlığın ortak vicdanındaki, bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumların, maÄŸdurların yüreÄŸindeki umutları besliyor, canlandırıyor, harekete geçiriyor.
 
Ä°ÅŸte bu sebeple ülkemiz, dünyanın en büyük 17. ekonomisi olduÄŸu halde, insani yardımlar konusunda milli gelire göre ilk sırada bulunuyor. Herkesin kapısını ve kalbini kapattığı sığınmacılara evini ve yüreÄŸini açan, insani sorumluluklarını bihakkın yerine getiren tek ülke Türkiye olmuÅŸtur. Tarihe, mazlumlara sırtını dönen deÄŸil evini ve ekmeÄŸini bölüÅŸen, her konuda tercihini haktan ve adaletten yana kullanan bir ülke olarak geçmenin ÅŸerefi bize yeter. Bu duruÅŸumuzdan asla taviz vermeyecek, hiçbir engelin, hiçbir sabotajın, hiçbir oyunun bizi hedeflerimizden alıkoymasına müsaade etmeyeceÄŸiz. Bizler, 95. yıldönümüne vasıl olduÄŸumuz Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceÄŸiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.