Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli yerel seçim şartını açıkladı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ak Parti ile yerel seçimlerde farklı adaylar çıkaracağını açıkladıktan sonra yerel seçimler için adaylara şartını açıkladı.



Türkiye, yaklaşık 5 ay kala 2019 yılının mart ayında yapılacak Mahalli Ä°dareler Seçimleri'nin atmosferine girdi.

24 Haziran seçimleriyle CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçen Türkiye'de, gözler ÅŸimdi de gelecek yıl mart ayında yapılacak yerel seçimlere çevrildi.

Partiler arasında henüz yerel seçimlere dönük bir ittifak kararı bulunmazken, çoÄŸu kentte aday adayları ÅŸimdiden çalışmalara baÅŸladı. Özellikle küçük illerde aday adaylarının bilboard, broÅŸür ve afiÅŸ reklamları duvarları renklendiriyor. “Gönül belediyeciliÄŸi” sloganı ile hareket eden AK Parti, belediye baÅŸkan adaylarının baÅŸvurularını 5 Kasım'dan itibaren almaya baÅŸlayacak.

CHP'de kamu çalışanları hariç adaylık baÅŸvurusu tamamlanırken, parti aralarında ilçe ve beldelerin bulunduÄŸu 105 seçim bölgesinde adaylarını açıkladı.

MHP yerel seçimler için ön baÅŸvuru alırken, adaylar ciddi bir güvenlik taramasından geçirilecek.

Ä°YÄ° Parti'de resmi baÅŸvuruların önümüzdeki aydan itibaren alınmaya baÅŸlanacağı belirtildi, HDP'de ise resmi olmamasına karşın aday adaylığı için ön baÅŸvurular alınıyor.

Partilerin Ankara, Ä°stanbul ve Ä°zmir ile diÄŸer büyükÅŸehirlerin adaylarını en son açıklaması bekleniyor. YSK, kamu çalışanlarının yerel seçimlerde adaylık için istifalarında son günü 1 Aralık olarak açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.