Sosyal Medya

Güncel

Dörtlü zirve Arap ve İran basınında

Arap ve İran basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in katılımıyla gerçekleştirilen Suriye konulu dörtlü zirveye geniş yer verdi.



Katar merkezli Al Jazeera televizyonu baÅŸta olmak üzere Arap dünyasındaki birçok televizyon kanalı Ä°stanbul'daki Suriye zirvesini "canlı" yayımladı. Arap basını, okuyucularına flaÅŸlar ve acil haberlerle duyurduÄŸu zirveye geniÅŸ yer ayırdı.
 
Al Jazeera'nın resmi internet sitesindeki Ä°stanbul zirvesiyle ilgili haberde, Suriye'de "yeni anayasa vurgusuna" dikkat çekilirken, Suudi Arabistan tarafından finanse edilen ve Dubai'den Arapça yayın yapan El Arabiya televizyonunun web sitesinde ise zirveyle ilgili haber, "Ä°stanbul'daki zirve, Esed'in kaderini Suriye halkının ellerine bırakıyor" baÅŸlığıyla geçildi.
 
Ä°RAN BASINI FLAÅžLARLA DUYURDU
 
Ä°ran'ın resmi ve yarı resmi haber ajansları ile gazeteleri, internet siteleri ve devlet televizyonu da Suriye konulu dörtlü zirveyi yakından takip etti ve açıklamalara geniÅŸ yer ayırdı. 
Ä°ran'ın resmi haber ajansı IRNA, zirveyi ve açıklamaları flaÅŸlar ve acil haberlerle abonelerine servis ederken, manÅŸetine taşıdığı haberinde "Anayasa komitesinin teÅŸkil edilmesi ve Suriye toprak bütünlüÄŸünün korunması vurgulandı" baÅŸlığını kullandı.
 
Devlet televizyonu ise zirveyi saat başı bültenleri ve anlık altyazılarla okuyucularına duyururken, web sitesinde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın, "Bu attığımız adımlar, yaptığımız görüÅŸmelerden tabii ki Ä°ran'ı da bilgilendireceÄŸiz" ÅŸeklindeki ifadelerini manÅŸetine taşıdı.
 
Mehr Haber Ajansı da dörtlü zirveye katılan liderlerin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklamalarını manÅŸetinde kullanırken CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın, Ä°ran’ın bilgilendirilmesi, Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin'in de Suriye’deki "terörist grupların temizlenmesi" ile ilgili sözlerine yer verdi.
 
ISNA haber ajansı "Ä°stanbul’da Suriye ile ilgili ciddi ve yapıcı toplantı yapıldı" ifadelerini kullanırken, haberde ErdoÄŸan’ın Suriye'de askeri bir çözüme karşı olduÄŸu yönündeki sözlerinin yanı sıra konuya iliÅŸkin açıklamasının tamamını yayınladı.
 
IKBY BASINI DA YER VERDÄ°
 
IKBY’de yayın yapan Rudaw TV de CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın "Fırat'ın doÄŸusundaki tehditleri bertaraf edeceÄŸiz" açıklamalarını baÅŸlığa taşıdığı haberinde, "Ä°stanbul’daki tarihi zirvenin ardından ilk açıklamayı Recep Tayyip ErdoÄŸan yaptı." ifadelerine yer verdi.
 
ErdoÄŸan'ın açıklamalarının geniÅŸ kullanıldığı haberde, zirvede Soçi mutabakatının ardından Ä°dlib'deki durum baÅŸta olmak üzere, sahadaki genel geliÅŸmeler ve siyasi çözüm sürecinin ele alındığı kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.