Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cü tespitinde görevlendirilen yüzbaşıya 'FETÖ' suçlaması!

Kara Harp Okulu’ndaki FETÖ yapılanmasını açığa çıkarmak için oluşturulan üç kişilik heyette görevli olan yüzbaşı Muhammed Alpago T. hakkında "FETÖ'cü" suçlamasıyla dava açıldı.



Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca sürdürülen ‘ankesör soruÅŸturması’ kapsamında 24 Eylül tarihinde Batman Ä°HA taburunda görevli olan yüzbaşı Muhammed Alpago T. gözaltına alındı. Åžüpheli hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan iddianame düzenlendi. Ä°ddianamede, ÅŸüpheli yüzbaşının 3 Haziran 2013 ve 26 Aralık 2016 tarihleri arasında ankesörlü telefondan mahrem imamlarca 15 kez arandığı, aynı ankesörlü telefondan ÅŸüpheli T. dışında çok sayıda subayın arandığı anlatıldı. Etkin piÅŸmanlık hükümlerinden yararlanarak ifade veren ÅŸüphelinin FETÖ içerisinde ‘Hamza’ kod adını kullandığını, gerek askeri öÄŸrencilik döneminde gerek muvazzaf subaylık döneminde örgütün sohbet adı altında düzenlenen örgütsel toplantılarına katıldığını ve kullanımında olan telefon hatlarının mahrem imam olarak adlandırılan örgüt sorumluları tarafından ankesörlü telefonlardan arandığını beyan ettiÄŸi ifade edildi.

Darbecileri bulmaya çalışmış

Yüzbaşı Muhammed Alpago T. ifadesinde, Kara Harp Okulu’undaki darbe giriÅŸimi davasına atanan savcı ile birlikte çalışarak okul içerisinde darbe giriÅŸimine karışmış olan kiÅŸileri tespit etmeye çalıştığını anlattı. T. özetle ÅŸunları söyledi: “2017 yılı mayıs ayına kadar Kara Harp Okulu darbe giriÅŸimi davasına atanan savcı ile birlikte çalışarak, okul içerisinde darbe giriÅŸimine karışmış olan kiÅŸileri kamera kayıtlarını inceleyerek ve personelin bilgisine baÅŸvurarak tespit etmeye devam ettik. Zamanında bu cemaat içerisinde bulundum. Fakat cemaatin gerçek yüzünü gördükten sonra Kara Harp Okulu içerisindeki yapılanmayı ortaya çıkarmak, darbe giriÅŸiminden sonra da darbecileri tespit edebilmek için çalıştım. Bu terör örgütü içerisinde bulunduÄŸum için piÅŸmanım.”

(Hürriyet)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.