Sosyal Medya

Güncel

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden İslam ülkelerine İsrail uyarısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, İslam ülkelerini, İsrail'in Körfez'deki faaliyetlerine ve ilişkilerin normalleştirilmesine karşı uyarıda bulundu.



Dünya Müslüman Alimler BirliÄŸi, Ä°slam ülkelerini, Ä°srail'in Körfez'deki faaliyetlerine ve iliÅŸkilerin normalleÅŸtirilmesine karşı uyardı.

Birlik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ä°slam alemi ve liderleri, öncelikli meselelerinin (Filistin meselesi) arkasında durmaya ve Kudüs ile iÅŸgal altındaki toprakları ihmal etmemeye çaÄŸrıldı.

"Kudüs'ü iÅŸgal eden, Filistin'de halkı öldüren ve Gazze'yi abluka altında tutanların" heyetlerinin halk ya da resmi düzeyde kabul edilmesi ya da iliÅŸkilerin normalleÅŸtirilmesinin kınandığı açıklamada, Müslüman ülkelerde iÅŸgalcilerin ağırlanmasına tepki gösterildi.

Açıklamada, Ä°sraillilerle iliÅŸkilerin normalleÅŸtirilmesi ya da Körfez ülkelerinde kabul edilmelerinin, Mescid-i Aksa'yı iÅŸgal etmelerine karşılık onlara verilmiÅŸ bir mükâfat ve "yüzyılın anlaÅŸmasının" uygulanmasına zemin hazırlanması anlamına geleceÄŸi ifade edildi.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, dün Umman Sultanı Kabus bin Said ile Umman'ın baÅŸkenti Maskat'ta bir araya gelmiÅŸti. Suudi Arabistan DışiÅŸleri Bakanı Adil el-Cubeyr ise bugün, ülkesinin Ä°srail ile iliÅŸki kurmadığını, bunun olması için Ä°srail'in bağımsız Filistin devletini tanıması gerektiÄŸini belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.