Sosyal Medya

Güncel

"Ermenistan Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmeli"

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Dünya barışının sağlanması için Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi gerekiyor. Azerbaycan'ın bu konudaki haklı tutumunu tam destekliyoruz" açıklamasında bulundu



Kamu DenetçiliÄŸi Kurumu (KDK) BaÅŸdenetçisi (Ombudsman) Åžeref Malkoç, Azerbaycan'ın baÅŸkenti Bakü'deki 6. Uluslararası Ä°nsani Forumu kapsamında düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma konulu konferansta konuÅŸtu.

Azerbaycan ve Türkiye'nin birbirine sevgi, kardeÅŸlik ve muhabbet baÄŸlarıyla baÄŸlı olduÄŸunu söyleyen Malkoç, iki ülke iliÅŸkilerinin ekonomik ve iktisadi taraflarına da vurgu yaparak, TANAP, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu, Ä°zmir'deki Star Rafinerisi gibi ortaklıklarla iki ülkenin büyümek ve geliÅŸmek konusunda birbirlerini desteklediklerini ifade etti. 

Barışçıl ve kapsayıcı toplumların geliÅŸtirilmesi konusuna da deÄŸinen Malkoç, 2030 yılına kadar herkes için adalete eriÅŸim imkanının saÄŸlanması ve her düzeyde etkili, hesap verebilir ve kapsayıcı kurumların kurulması için ombudsmanlık kurumlarının yaygınlaÅŸtırılması gerektiÄŸinin söyledi.

Türkiye'nin insani meseleler konusunda üzerine düÅŸeni yaptığını belirten Malkoç, "Myanmar'dan Afrika'ya kadar nerede maÄŸdur ve mazlum varsa ombudsmanlık ve ülke olarak yardıma koÅŸuyoruz. Dünyanın en büyük 17. ekonomisi olan Türkiye, toplam kalkınma yardımlarında dünyada altıncı sırada, insani yardımlarda ise birinci durumdadır." dedi. 

DaÄŸlık KarabaÄŸ sorununa dikkati çeken Malkoç, "Dünya barışının saÄŸlanması için Ermenistan'ın iÅŸgal ettiÄŸi Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi gerekiyor. Azerbaycan'ın bu konudaki  haklı tutumunu tam destekliyoruz." diye konuÅŸtu. 

Malkoç, daha adil ve daha hakkaniyetli bir dünya için uluslararası ve yerel barışçıl toplumların, ayrımcı olmayan kanunların ve politikaların uygulanması için ombudsmanlıkların kilit konumda olduÄŸunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.