Sosyal Medya

Güncel

Yemen'e gıda yardımı çağrısı

İnsanı İnşa Derneği, Yemen'de insani kriz yaşandığını belirterek acil gıda yardımı çağrısında bulundu.



Ä°nsanı Ä°nÅŸa DerneÄŸi (Ä°Ä°D), Yemen'de gıda ihtiyacının arttığını, buna karşın temel gıda miktarının azaldığını belirterek acil gıda yardımı çaÄŸrısı yaptı.

Dernekten yapılan açıklamada, Yemen'de yaÅŸanan iç çatışmanın gün geçtikçe artarak devam ettiÄŸi, nüfusun artması, iÅŸsizlik, savaÅŸ ve ekonomik problemlerden dolayı birçok ÅŸehirde temel gıda yetersizliÄŸi nedeniyle insanların yaÅŸamlarını sürdüremeyecek duruma geldiÄŸi belirtildi.


Açıklamada görüÅŸlerine yer verilen dernek baÅŸkanı Halim Ayyıldız, Yemen'e acil gıda yardımı yapılması gerektiÄŸini vurgulayarak, ÅŸunları kaydetti:

"Mevcut iç karışıklık ve siyasi istikrasızlık sebebiyle Yemen’de ekonomik ve sosyal yapı çökme noktasında. Kamu kurumları, aylardır vatandaÅŸlara yeterli hizmeti ulaÅŸtıramazken Ä°nsanı Ä°nÅŸa DerneÄŸi olarak insani krizin yaÅŸandığı ülkede savaÅŸ maÄŸduru ailelere yönelik acil yardım projelerini bir bir hayata geçirmeye baÅŸladık. Bunun için 'Yemen'e Gıda Yardımı' kampanyasını baÅŸlattık. Türkiye olarak Yemenli kardeÅŸlerimizin yanında olmaya, onlara ensar olmaya çalıştık. Ä°mkanlar dahilinde de ihtiyaç sahibi kardeÅŸlerimizin yanında olmaya devam edeceÄŸiz. Bazı bölgelerde maÄŸdurlar açlıktan aÄŸaç yaprağını kaynatıp yiyorlar. Çok zor durumdalar."

 

Kampanyaya destek olmak isteyenlerin banka hesap numaralarına www.iid.org.tr web adresinden ulaşabileceği belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.