Sosyal Medya

Güncel

HDP'den CHP ile ittifak açıklaması

HDP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak 'Bizim, CHP ile herhangi bir resmi görüşmemiz yoktur. İttifak konusunda ise batı illeri açısından baktığımızda, en geniş demokrasi ittifakının yapılması gerektiğini düşünüyoruz' dedi.



Oluç, Mecliste düzenlediÄŸi basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin görüÅŸmelerine önümüzdeki hafta baÅŸlanacağını anımsattı.

Bütçeyi, "israf, faiz ve güvenlikçi" olarak nitelendiren Oluç, güvenlik konularına ayrılan ödeneklerin arttırıldığını, tarım desteklerinin düÅŸürüldüÄŸünü ve çiftçi ile küçük esnafın gözardı edildiÄŸini söyledi. Oluç, "Ä°srafın en tipik, açık göstergesi saray harcamalarıdır. Saray harcamaları iki katından fazla arttırılmıştır. Bu kesinlikle kabul edilebilir bir durum deÄŸildir" ifadesini kullandı.

GÄ°ZLÄ° OTURUM TEPKÄ°SÄ°

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye Varlık Fonu Denetim Raporu'nun görüÅŸüldüÄŸünü hatırlatan Oluç, tartışmaların gizli oturumla yapılmasını eleÅŸtirdi. Oluç, "Türkiye'nin ÅŸirketlerinin durumunu kimden gizliyorsunuz? GizlediÄŸiniz ÅŸeyin ne olduÄŸu bellidir. Denetim raporunun içinde yer alan bir belgeye göre, McKinsey ile yapılmış olan anlaÅŸmanın 1 Åžubat 2017'ye kadar geriye gittiÄŸi ortaya çıkmıştır. Bunları gizliyorsunuz. Türkiye ekonomisini bu duruma getirmiÅŸ olan McKinsey ile yapılmış olan anlaÅŸmalardır, onların önerileridir" ifadesini kullandı.

Hakkı Saruhan Oluç, HDP'ye yönelik operasyonların devam ettiÄŸini belirterek, bunların "yerel seçim operasyonları" olduÄŸunu ileri sürdü.

'CHP Ä°LE HERHANGÄ° BÄ°R RESMÄ° GÖRÜÅžMEMÄ°Z YOK'

Yerel seçimlerde CHP ile HDP arasında ittifak olup olmayacağına iliÅŸkin bir soruyu yanıtlayan Oluç, "Bizim, CHP ile herhangi bir resmi görüÅŸmemiz yoktur. Ä°ttifak konusunda ise batı illeri açısından baktığımızda, en geniÅŸ demokrasi ittifakının yapılması gerektiÄŸini düÅŸünüyoruz. Bugün, toplumsal muhalefet safında yer alan, iktidar karşısında muhalefette olan bütün kurum ve kuruluÅŸların, yerel seçimlerde sandıkta ittifak yapması gerektiÄŸini özenle vurguluyoruz." dedi.

CELAL DOÄžAN AÇIKLAMASI

Gazetecilerin, HDP'nin Ä°stanbul adayı için Celal DoÄŸan'ın adının geçtiÄŸine iliÅŸkin haberleri hatırlatması üzerine Oluç, ÅŸu ana kadar sadece Ä°stanbul için deÄŸil bütün iller için herhangi bir isim telaffuzlarının olmadığını çünkü daha o aÅŸamaya gelmediklerini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.