Sosyal Medya

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Destici'ye: Ahlaksız herif, sen buraya ne yüzle geliyorsun

Gruptakiler 'Destici istifa', 'Destici davadan ellerini çek' diye bağırırken, Muhsin Yazıcoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, kendilerinin Mustafa Destici'den önce duruşma salonuna alınmadıklarını, gerginliğin de bu nedenle yaşandığını söyledi.



DURUÅžMA ERTELENDÄ°

KahramanmaraÅŸ 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruÅŸmaya BBP Genel BaÅŸkanı Mustafa Destici , merhum Muhsin YazıcıoÄŸlu'nun eÅŸi Gülefer YazıcıoÄŸlu, oÄŸlu Furkan YazıcıoÄŸlu, aÄŸabeyi Yusuf YazıcıoÄŸlu, ablası MaviÅŸ Ocak, düÅŸen helikopterde hayatını kaybeden gazeteci Ä°smail GüneÅŸ'in eÅŸi Yasemin GüneÅŸ, avukatlar ve partililer katıldı. Aynı zamanda FETÖ davasından Ankara Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan, dönemin KahramanmaraÅŸ Emniyet MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Åžube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen duruÅŸmaya Ses ve Görüntü BiliÅŸim Sistemi (SEGBÄ°S) ile katıldı. Ä°fadelerin ardından duruÅŸma 18 Nisan'a ertelendi.

'BURADAN KALKIN'

Odatv’den Barış TerkoÄŸlu'nun haberine göre salona giren Muhsin YazıcıoÄŸlu’nun eÅŸi Gülefer YazıcıoÄŸlu, Mustafa Destici ’nin üzerine yürüdü. Gülefer YazıcıoÄŸlu, Destici’nin yanına kadar yaklaşıp, yanındaki kadını da iÅŸaret ederek “buradan kalkın” diye bağırdı. Mustafa YazıcıoÄŸlu’nun aÄŸabeyi Yusuf YazıcıoÄŸlu da “ahlaksız herif, sen buraya ne yüzle geliyorsun” diye bağırdı. Muhsin YazıcıoÄŸlu'nun oÄŸlu Furkan YazıcıoÄŸlu'nun da Destici'ye tepki gösterdiÄŸi görüldü.

AÄ°LEYÄ° SAKÄ°NLEÅžTÄ°RMEYE ÇALIÅžTILAR

Bu sırada korumaları Mustafa Destici’nin etrafında etten duvar örerken, Yusuf ve Gülefer YazıcıoÄŸlu sakinleÅŸtirilmeye çalışıldı. Destici’nin arbede sırasında bir de yumruk yediÄŸi iddia edildi. Olay sırasında fenalaÅŸan Gülefer YazıcıoÄŸlu’nun sandalyeye oturtulduÄŸu görüldü.

Olayların ardından Mustafa Destici, salondakilere “yanlış anlaşıldığı”na dair konuÅŸma yaptı.
 
Destici “Bizim, benim buradan girmemin sebebi kapının önünün dolu olmasından dolayı, buradaki görevli arkadaşın yol göstermesiyle, buraya girdim, buraya tüm BBP’liler girebilir” ifadelerini kullandı.
 
Destici’nin konuÅŸması partilileri daha da öfkelendirdi. BBP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Remzi Çayır, “boÅŸ konuÅŸma” diye bağırınca, salonda tansiyon bir kez daha yükseldi. Destici, “ne boÅŸ konuÅŸması, kışkırtıyorsun” diyerek Çayır’ı suçladı. Çayır ise “sen kışkırtıyorsun, bu hale getiren sensin, senin gibi insanlar” dedi ve ardı ardına ağır ifadelerle Destici’yi hedef aldı. Çayır’ın yerinden kalkmasıyla salonda tansiyon bir kez daha yükseldi. Bu sırada Muhsin YazıcıoÄŸlu'nun yakın arkadaşı ve BBP'nin kritik ismi Hakkı Öznur'un Çayır'ı sakinleÅŸtirmeye çalıştığı görüldü.
 
DESTÄ°CÄ°: ÇÖZENE KADAR UÄžRAÅžACAÄžIZ
 
DuruÅŸma sonunda BBP Genel BaÅŸkanı Mustafa Destici, hızla adliyeden ayrıldı. "Avukatlar açıklama yapacak" diyen Destici, aracına binmek üzereyken partililere seslenerek ÅŸunları söyledi:
O sosyal medyada, internetteki klavye kahramanlarına hiç takılmayın. Siz her zaman buradaydınız, yine siz burada olacaksınız. Sayın Yargıtay Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın kovuÅŸturmaya yer olmadığına dair kararı kaldırması, hem buradaki ana soruÅŸturma dosyasındaki takipsizlik kararının kaldırılması ve soruÅŸturmaların yeniden baÅŸlayıp inÅŸallah en kısa zamanda dava açılacak olması da bazı çevreleri rahatsız etmiÅŸ gözüküyor. Biz, devletimizle, bakanlığımızla birlikte, hakim ve savcılarımızla birlikte inÅŸallah bu olayı tüm ÅŸüpheleri aydınlatılacak bir ÅŸekilde çözeceÄŸiz. Bunu çözene kadar da sonuna kadar uÄŸraÅŸacağız. Bedeli neyse de öderiz. Bedeli neyse de ödemeden korkmayız. Bizim kırmızı çizgimiz Muhsin YazıcıoÄŸlu ve onunla birlikte ÅŸehadet ÅŸerbetini içen Erhan ÜstündaÄŸ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, Ä°smail GüneÅŸ'in ÅŸehadet davasıdır. Dolayısıyla bu çizgimizden bugüne kadar taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceÄŸiz."
 
Destici daha sonra aracına binip adliyeden ayrılırken duruÅŸma salonundan Muhsin YazıcıoÄŸlu'nun eÅŸi Gülefer YazıcıoÄŸlu, yakınları ve bir grup partili çıktı. Gülefer YazıcıoÄŸlu açıklama yapacağı sırada kalabalık grup 'Destici istifa,' Destici davadan ellerini çek' diye bağırdı.
 
YAZICIOÄžLU: SUÄ°KASTIN AYDINLATILMASINI Ä°STÄ°YORUZ
 
Bir deÄŸerlendirme yapan Muhsin YazıcıoÄŸlu'nun eÅŸi Gülefer YazıcıoÄŸlu ise ana dosyayla ilgili davanın henüz açılmadığını belirterek, "Bugün mahkememize geldik ama polis memuru üzerinden süren davaya geldik. Ana dosyamız henüz açılmamıştır, devam etmektedir. Bizim siyasetle ilgili, siyasi bir beklentimiz de yoktur. Sadece ve sadece Muhsin BaÅŸkan olayının, kaza veya suikast dedikleri ama bize göre suikast olan olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz" dedi.
 
'BÄ°ZÄ° ALMADAN ONLARI Ä°ÇERÄ° ALDILAR'
 
Mahkeme salonunda yaÅŸanan gerginliÄŸin sorulması üzerine ise Gülefer YazıcıoÄŸlu ÅŸunları söyledi:
"Gerginlik ÅŸundan dolayı oldu. Biz saatlerdir bekliyorduk, içeri alınmak istiyorduk fakat oradan bir memur arkadaÅŸ Sayın Destici girmeden bizim alınamayacağımızı söylediÄŸi için, biz de bu sürecin kesinlikle birinci derecede içeri girmesi gereken insanlarız, aileler olarak. Bizi almadan onları aldıkları için oradaki arkadaÅŸlar tepki göstermiÅŸtir. Bundan ibarettir, baÅŸka büyütülecek bir mesele yoktur."
Muhsin YazıcıoÄŸlu'nun oÄŸlu Furkan YazıcıoÄŸlu ve BBP MKYK Üyesi Selahattin Åženliler de adaletin tecelli etmesini beklediklerini söyledi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.