Sosyal Medya

Güncel

New York Times: Trump'ın kişisel telefonunu dinliyorlar

Çinli ve Rus ajanların Trump’ın kişisel telefonunu dinlediği fakat onun bu konuda uyarıları dikkate almadığı iddia edildi.



The New York Times gazetesi tarafından ortaya atılan iddiaya göre Çinli ve Rus ajanlar ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın kiÅŸisel telefonuna görevi başındayken sızmayı baÅŸardılar.

GAZETE Ä°DDÄ°AYI GÄ°ZLÄ° RESMÄ° YETKÄ°LÄ°LERE DAYANDIRDI

Haberde Trump'ın kiÅŸisel Ä°Phone'unun güvenli olmadığı yönünde sürekli uyarılar aldığı fakat baÅŸkanın telefonunu kullanmakta ısrar ettiÄŸi belirtildi. Yine gazetenin haberinde yardımcılarının ise telefon konuÅŸmalarında gizli belgeleri deÅŸifre etmediÄŸini umdukları dile getirildi. Ancak devlet sırları konuÅŸmalarda verilmese bile baÅŸkanın eÄŸilimleri, maksadı ve eylemleri hakkında kaydadeÄŸer bilgiler elde edebildikleri öne sürüldü.

Haber metninde ÅŸu ifadelere de yer verildi:

Adlarının gizli kalması kalması koÅŸuluyla konuÅŸan halen görevde ve eski görevli resmi yetkililer Trump'ın iPhone kullanımı, gizli istihbarat ve hassas güvenlik anlaÅŸmaları konularında detaylar verdiler. Yetkililer Trump'ı yerinden etmek için deÄŸil ancak baÅŸkanın elektronik güvenliÄŸe yaklaşımından hayli yoruldukları için konuÅŸtuklarını dile getirdiler.

LOBÄ° VE CASUSLUK FAALÄ°YETÄ° BÄ°R ARADA

Yetkililer, Amerikan istihbarat ajanlarının Çin ve Rusya'nın baÅŸkanın telefonlarının yabancı hükümetlerin içinden insanlardan gelen telefonlarının dinlendiÄŸini ve yabancı yetkililerle iletiÅŸimin kesintiye uÄŸratıldığını öne sürdüler.

Haberin kaynakları aynı zamanda Çin'in telefon konuÅŸmalarından Trump'ın nasıl düÅŸündüÄŸünü, hangi tartışmaların ona etki edebileceÄŸini ve Trump'ın kimi dinleyebileceÄŸini öÄŸrenmeye çalıştığını da tespit etti. Lobi ve casusluk faaliyetinin karışımı olan bu dinlemeler yoluyla Çin'in, Trump'ın düzenli olarak konuÅŸtuÄŸu kiÅŸileri tespit ederek Trump'a bu ÅŸekilde nüfuz etmek istediklerini dile getirdiler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.