Sosyal Medya

Güncel

AB: Türkiye, yüz binlerce Suriyeli çocuğun okula gitmesini sağladı

AB Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürü Danielsson, 'Türkiye, Suriyeli mültecilerden oluşan bir kayıp nesil olmamasını sağlamaya çalışıyor ve bu çerçevede muhteşem bir çaba sergiledi.' dedi.



Avrupa BirliÄŸi (AB) Komisyonu KomÅŸuluk Politikası ve GeniÅŸleme Müzakereleri Genel Müdürü Christian Danielsson, Türkiye'nin, ülkedeki Suriyelilerden kayıp bir nesil oluÅŸmaması için büyük çaba gösterdiÄŸini belirterek, "(Türkiye) Yüz binlerce Suriyeli çocuÄŸun okula gitmesini saÄŸladı." diye konuÅŸtu.

AB öncülüÄŸünde, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma DerneÄŸinin (SGDD-ASAM) iÅŸ birliÄŸinde, Suriyeli çocuklar için Ankara'da sanatsal etkinlik düzenlendi.

EtkinliÄŸe katılan Danielsson, burada yaptığı konuÅŸmada, Türkiye'nin, ülkedeki Suriyeliler için büyük çaba harcadığına dikkati çekti.

Danielsson, "Türkiye, Suriyeli mültecilerden oluÅŸan bir kayıp nesil olmamasını saÄŸlamaya çalışıyor ve bu çerçevede muhteÅŸem bir çaba sergiledi. Yüz binlerce Suriyeli çocuÄŸun okula gitmesini saÄŸladı." diye konuÅŸtu.

EtkinliÄŸe destek veren UNICEF ve SGDD-ASAM'a teÅŸekkür eden Danielsson, AB'nin, Suriyelilere önemli miktarlarda destek saÄŸladığını, 3 milyar avroluk desteÄŸin hazırlıklarının da yapıldığını söyledi.

UNICEF, SGDD-ASAM ve Al Farah Çocuk ve Aile Destek Merkezinin iÅŸ birliÄŸinde, Suriyeli çocuklara daha güvenli bir ortam oluÅŸturmak, zihinsel, duygusal ve psiko-motor geliÅŸimlerini iyileÅŸtirmek adına çalışmalar gerçekleÅŸtiriliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.