Sosyal Medya

Alman polisi gurbetçiyi öldürdü

Almanya’nın Nürnberg şehrinde polisin elektroşok tabancasıyla müdahale ettiği Türk hayatını kaybetti.



Almanya'nın Nürnberg kentinde polisin elektroÅŸok tabancasıyla müdahale ettiÄŸi 43 yaşındaki Ümit Dursun'un yaÅŸamını yitirdiÄŸi bildirildi.

Edinilen bilgiye göre Dursun, bir süredir uyuÅŸturucu tedavisi gördüÄŸü rehabilitasyon merkezindeki programı yarım bıraktı. Dün de çevreyi rahatsız eden hareketlerde bulunduÄŸu gerekçesiyle polis Dursun'un kaldığı eve gelerek müdahalede bulundu.

ElektroÅŸok tabancasıyla müdahale edilen Dursun'un mukavemet göstermeye devam ettiÄŸi ve olay yerine çaÄŸrılan doktorun kendisine sakinleÅŸtirici iÄŸne yaptığı ifade edildi.

Enjeksiyon sonrası Dursun'un fenalaştığı ve daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Savcılık Ümit Dursun'un otopsisinde kesin ölüm nedeninin belirlenemediÄŸini ve zehirlenme ÅŸüphesi nedeniyle toksikoloji uzmanlarının konu üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Öte yandan Ümit Dursun için yarın Bayreuth Cemevi'nde cenaze töreni düzenleneceÄŸi öÄŸrenildi.

Nürnberg BaÅŸkonsolosu Yavuz Kül kendisinin de cemevindeki törene katılacağını belirterek, geliÅŸmeler hakkında aile, polis ve savcılıkla irtibat halinde olduklarını kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ile düzenlenen ortak basın toplantısında, "Nürnberg'de polisin orantısız ÅŸiddetiyle hayatını kaybeden Ümit Dursun'un haberiyle sarsıldık. Bunların son bulmasını temenni ediyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.