Sosyal Medya

337 firmanın 6 bin 358 ürün hatalı fiyat artırmış

Ticaret Bakanı Ruhsar PekcanPekcan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını ve taleplere ilişkin bakanlık olarak üzerlerine düşen çalışmaları yapmaya çalıştıklarını söyledi.



Toplantıda dile getirilen sorunları deÄŸerlendiren Pekcan, "Konkordatoyla ilgili incelemelerimizi baÅŸlatıyoruz. Tasfiyeyle ilgili kanun taslağı bildiÄŸim kadarıyla hazır, en kısa zamanda çıkacak. Fiyat farklarıyla ilgili çalışma devam ediyor. Kısa çalışma ödeneÄŸiyle ilgili çalışma hazırlandı, bugünlerde çıkacak." diye konuÅŸtu.
 
Sektör odaklı sıkıntıları not aldıklarını, bunları deÄŸerlendireceklerini vurgulayan Pekcan, "KDV iadeleriyle ilgili bakanımızdan bir çalışma talep ettik. En azından bunlar teminat gösterilebilir." ifadesini kullandı.
 
Pekcan, firma ve marketlerde gerçekleÅŸtirilen fiyat denetimlerine iliÅŸkin bilgiler vererek, ÅŸunları kaydetti:
 
"Bakanlık olarak ticaret erbabımıza sorun yaratmayacak, itibarını zedelemeyecek ÅŸekilde bu çalışmaları yürütüyoruz. Zabıtalarla ilgili olarak ticaret il müdürlüklerimize, 'Ne olur böyle yapmasınlar, verilen görevi kimseyi kırmadan, incitmeden, rencide etmeden yapsınlar.' ÅŸeklinde talimat verdik. Åžu ana kadar 5 bin 300 firmayı, 77 bin 386 ürünü denetledik. 337 firmanın 6 bin 358 ürününde hatalı fiyat artışı tespit ettik. Bin 581 ürünün etiketinde yanlış uygulamalar, gramajlarda oynamalar fark ettik. Alo 175 hattına 46 bin 13 baÅŸvuru geldi. 15 kiÅŸilik kadroyu 30 kiÅŸiye çıkardık. Bu hafta mobil uygulama baÅŸlatıyoruz. Åžikayetle ilgili fotoÄŸraf çekilip gönderilebilecek. Åžikayetlerle ilgili geliÅŸmeler telefondan izlenebilecek. Åžikayetler merkeze ve ticaret il müdürlüÄŸüne gidecek ve anında tedbir alınacak."
 
AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.