Sosyal Medya

ANAR: AK Parti ittifak ile seçime girseydi İstanbul ve Ankara'yı rahat alırdı, şimdi yarış zora girdi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimde AK Parti'yle birlikte hareket edilmeyeceğini açıklamasının ardından, siyasetin gündemi değişti. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, "Herkes kendi yoluna" dedi ancak, iki lider de Cumhur İttifakı'nın devam edeceği yönünde mesajlar vererek, yeniden birliktelik için açık kapı bırakmayı da ihmal etmedi.



RS FM'de yayınlanan Yavuz OÄŸhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan kamuoyu araÅŸtırma ÅŸirketi ANAR'ın Genel Müdürü Ä°brahim Uslu, MHP liderinin çıkışı sonrasında yerel seçimde sandıktan nasıl bir tabloyla karşılaşılacağına iliÅŸkin yorumlarını aktardı.

'MHP, AK PARTÄ°'DEN KOPAN SEÇMENÄ°N KENDÄ°SÄ°NE YÖNELDİĞİNÄ° FARK ETTÄ°'

Ekonominin AK Parti oylarında etkili olduÄŸunu ifade eden Uslu, 24 Haziran'da AK Parti'nin oyunun yüzde 42.5'e düÅŸmesini hatırlattı. Uslu, ittifak olmaması durumunda AK Parti'nin de MHP'nin de kazancının olmayacağını savunarak, "MHP'nin Adan, Mersin ve Manisa'da tek başına kazanması mümkün görünmüyor. MHP 6 ay sonrasına yönelik deÄŸil daha uzun bir vadeyi deÄŸerlendirdi. AK Parti'den mutsuz seçmenlerin MHP'ye yöneldiklerini farkettiler. Sürecin AK Parti açısından yıpratıcı olacağını düÅŸünüyorlar ve AK Parti'den kopan seçmenlerin MHP'ye geleceÄŸini düÅŸünüyorlar. 2023 seçimlerini düÅŸünüyorlar" dedi.

"ANDIMIZ VE AF TARTIÅžMALARI YEREL SEÇÄ°M Ä°TTÄ°FAKINI BÄ°TÄ°RMEK Ä°ÇÄ°N KULLANILDI"

ErdoÄŸan'dan Bahçeli'ye ittifak yanıtı: Herkes kendi yoluna

"AK Parti ile MHP arasında sert bir diyalog yaÅŸanacağını düÅŸünmüyorum. MHP 'Cumhur Ä°ttifakı'nın genel felsefesine baÄŸlıyız' diyerek diyaloÄŸunu sürdürmeyi deneyecek" diyen Uslu, AK Parti'nin de MHP'nin de af ve Andımız tartışmalarını yerel seçim ittifakını bitirme amaçlı kullandığını belirtti.

"AK PARTİ ANKARA VE İSTANBUL'U ZORLANMADAN ALABİLİRDİ AMA ŞİMDİ ZORA GİRDİ"

MHP'nin kendi adaylarıyla seçime girme kararından sonra muhalefetin Ankara ve Ä°stanbul'u alma ÅŸansının yükseldiÄŸini belirten Uslu, "AK Parti yerel seçime ittifakla giriyor olsaydı iki ili de zorlanmadan alabilirdi ama ÅŸimdi yarış zora giriyor. Önümüzdeki seçimde iki büyük ilde de Akdeniz'deki illerde de heyecan yaÅŸanacak. Partilerin göstereceÄŸi adaylar kritik bir önem gösterecek" diye konuÅŸtu.

"GÖKÇEK'Ä°N ADAY OLACAÄžINI DÜÅžÜNMÜYORUM"

Sözlerini bitirirken istifa ettirilen eski Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi BaÅŸkanı Melih Gökçek'in MHP'nin Ankara adayı olacağı tartışmasına deÄŸinen Uslu, "Ben Gökçek'in aday olacağını düÅŸünmüyorum. Bunun Melih Gökçek'le konuÅŸulmadığı anlaşılıyor. Anlaşılan biri bir sosyal deney yaptı" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.