Sosyal Medya

Güncel

Eğitim İlke-Sen: Irkçı bir nutku dayatan Danıştay kararı kabul edilemez!

Eğitim İlke-Sen, Danıştay’ın ‘Öğrenci Andı’ kararıyla ilgili basın açıklaması yaptı.



EÄŸitim Ä°lke-Sen, Danıştay’ın ‘ÖÄŸrenci Andı’ kararıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Irkçı bir nutku dayatan Danıştay kararı kabul edilemez!” denildi.
 
Açıklamanın metni ÅŸu ÅŸekilde:
 
Danıştay’ın, ilkokullarda her sabah okutulan ve ırkçı, ideolojik dayatmalar içermesi nedeniyle farklı toplumsal kesimlerin tepkisine neden olagelen ve 2013 yılında yayımlanan bir yönetmelikle kaldırılan “ÖÄŸrenci Andı” uygulamasını geri getirmeye dönük kararını reddediyoruz.
 
Danıştay’ın resmi ideolojik baskıyı bilimsellik kılıfıyla kararına gerekçe göstermesindeki hukukî garabeti bir kenarda tutarak söylemeliyiz ki Ä°slamî kimliÄŸe açık bir karşıtlık üreten, hakikate meydan okuma cür’etini ısrarla sürdürüp insani ve toplumsal yaraları derinleÅŸtiren söylemleri mayalayan böyle bir nutkun okunmasının iptalinden sonra sıra zorunlu eÄŸitimin ve eÄŸitim süreçlerindeki siyasal-ideolojik baskıların ortadan kaldırılmasına gelmeliydi.
 
Hâl böyle iken gayr-i Ä°slamî, ırkçı bir metnin her Allah’ın günü körpe dimaÄŸlara dayatılmasındaki pozitivist motivasyonun hukûkî bir karabasan halinde toplumun üzerine çöreklenmek istemesine asla rıza gösterilemez.
 
Bu ve buna benzer resmî ideolojik tahakkümler bir an önce son bulmalıdır. Danıştay’ın ırkçı-pozitivist motivasyonunu besleyen siyasal iklimin bu kararları yüreklendirdiÄŸini de problemin kaynağı olarak not ediyor ve dikkatlere sunuyoruz.
 
EÄŸitim Ä°lke-Sen olarak bu tür salvolar karşısında duracağımızı ilan ediyor, bütün muhatapları hakikati bu zaviyeden irdeleme hususunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.
 
EĞİTÄ°M Ä°LKE-SEN YÖNETÄ°M KURULU

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.