Sosyal Medya

Güncel

Çavuşoğlu'ndan 'Kaşıkçı' açıklaması: Konuyu uluslararası mahkemeye taşıma niyetimiz yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. ÇavuÅŸoÄŸlu, "Kaşıkçı'nın cesedi nerede? Niye söylenmiyor?" dedi.

Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Filistin DışiÅŸleri Bakanı Riyad el-Maliki ile görüÅŸmesinin ardından bakanlıkta ortak basın toplantısı gerçekleÅŸtirdi.

 

ÇavuÅŸoÄŸlu, öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili olarak, "Süreçle ilgili detaylı bilgi almak isteyenlere hukuk çerçevesinde paylaşılabilecek delilleri paylaÅŸtık. Süreç maalesef uzadı. Cevaplanması gereken sorular var. 15+3 kiÅŸi neden tutuklandı?" dedi.

 

Sözlerine "Bunlara talimatı kim verdi? Hala Kaşıkçı'nın cesedi bulunmadı. Neden söylemiyorsunuz?" ÅŸeklinde konuÅŸan ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

Burada bir suç var, bir de insani bir boyutu var. Ailesi son görevini yapmak istiyor. Adli Tıp dahil araÅŸtırma ve çalışmalar sürüyor. Viyana SözleÅŸmesi açıktır. Bu soruÅŸturma Türk Hukuku'na göre yürütülmelidir. Tutuklanan ÅŸahıs veya kim ortaya çıkarsa Türkiye'de, Türk Hukuku'na göre yargılanması gerekir. Talebimiz bu yöndedir. Ä°ÅŸbirliÄŸi yapmak isteyen herkesle iÅŸbirliÄŸi de yapıyoruz. Uluslararası mahkemeye taşıma gibi bir durumumuz yok. Ä°nsiyatif alır baÅŸlatırlarsa destek olur, elimizdeki bilgileri veririz.

 

GörüÅŸmelerde, Filistinlilere yönelik Türkiye'nin hayata geçirmek istediÄŸi projeleri ele aldıklarını belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, "Türkiye olarak biz her zaman Filistinli kardeÅŸlerimizin yanında olduk. Filistin ve Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir" dedi.

 

DiÄŸer taraftan, Filistin ve Kudüs'ün haklı davasını sadece bölgede deÄŸil, tüm dünyada savunmaya devam edeceklerini belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, Filistin meselesine iliÅŸkin iki defa Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı (Ä°Ä°T) OlaÄŸanüstü Zirvesi'ni gerçekleÅŸtirdiklerini ve konunun BirleÅŸmiÅŸ Milletlerde (BM) gündeme geldiÄŸini hatırlattı.

Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, Filistin meselesine iliÅŸkin uluslararası platformlarda önemli kararlar alınmasına vesile olduklarını vurguladı.

 

ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye'nin Filistin konusuna verdiÄŸi desteÄŸi daima sürdüreceÄŸinin altını çizerek, "Herkes bu davayı terk etse biz etmeyiz" dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.