Sosyal Medya

Ak Parti'den Çok Sert Gökçek yorumu: İş olsun diye görevden almadık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.



Yazıcı'nın açıklamalarından öne çıkanlar ÅŸöyle:
 
"Türkiye siyasetine gündeme ittifak konuÅŸmalarının deÄŸerlendirmelerin oturduÄŸu günden bu yana Cumhur Ä°ttifakı'na konu alan dışında ittifak yapılacak alanlar gündeme geldiÄŸinde Cumhur Ä°ttifakı ayrı tutulmuÅŸtur. Sayın Bahçeli ve CumhurbaÅŸkanımız bunu ifade etmiÅŸtir. Cumhur Ä°ttifakı'nı hep yerel seçimlerden ayrı tuttuk.  Cumhur Ä°ttifakı burada bitti mi? Türkiye yeni sisteme geçiÅŸ gerçekleÅŸtirdi.
 
Yeni sistemin siyasal kültürünün oluÅŸturulması gerekir. Parlamento siyasi parti iliÅŸkileri bu süreci besleyici unsurlardır. Gerek Meclis gerek Meclis dışında bu birlikteliÄŸi sürdürme gayreti içerisindeyiz. Bunun somut bir örneÄŸini dün yaÅŸadık. Erken emeklilik önerisi yaÅŸadık. Sayın Bahçeli müdahalesini radikal biçimde gerçekleÅŸtirdi. Cumhur Ä°ttifakı konusunda kararlı olduÄŸunu göstermek için dünkü davranışını gerçekleÅŸtirdiÄŸi düÅŸüncesindeyim.
 
Bütçe imkanları olsa asgari ücreti bugünkü seviyede mi tutarız. Bir taraftan bütçeyi artıracağız. GiriÅŸimciyi destekleyeceÄŸiz. Bütçeyi büyütüp bu sorunları çözeceÄŸiz. 
 
Bu ittifak olmayacağına iliÅŸkin süreçlerle sınırlı olacağını düÅŸünüyorum. Süreçleri aşınca daha serin kanlı ortak paydaları düÅŸünerek söylemlerin icra edileceÄŸini düÅŸünüyorum. AK Parti ve MHP ayrı partiler. Belirli alanlarla ittifak ettiÄŸimiz zeminler belli. Her alanda birlikte yürüyeceÄŸiz, diÄŸer karşı çıkmayacak deÄŸil. Bu partilerin varlığını inkar etmiÅŸ oluruz. 
 
MELÄ°H GÖKÇEK MHP'DEN ADAY OLUR MU?
 
Benim gündemimde böyle bir konu yok. Bu konularda biraz mesafeliyim. Onun için görüÅŸ bildirmeyeceÄŸim. Sözünü ettiÄŸiniz kiÅŸi, bizim partimizde belediye baÅŸkanlığı yaptı, görevini bırakması istendi. Gökçek'in görevden alınması iÅŸ olsun diye istenmedi. Bunun ötesinde bir yorum yapmayacağım. 
 
Bizim seçim takvimi çalışmamız karara baÄŸlanmadı. Hazırlıklar tamamlandı. Önümüzdeki hafta MYK toplantımız var, orada takvim netleÅŸir. Çalışmalarımızı tahminen söylüyorum, aralık ayı sonuna kadar bitiririz. 
 
Ä°ttifak eden partiler ne kadarsa bir önceki seçimde aldıkları oyların toplamı yazılıyor. Bu bir öngörüdür. Siyasette matematik yok. Partiler arasında ittifak yaptık ÅŸeklinde bir deklerasyon olmasa bile sandıkta bu ittifak yapılır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.