Sosyal Medya

Ak Parti İstanbul'da Kürt seçmeninin de oyunu alacak adaylar arıyor

Hem Beştepe’de hem de genel merkezde şu sıralar en çok tartışılan konu büyükşehirlere gösterilecek adaylar.



DoÄŸal olarak en baÅŸta da Ä°stanbul büyükÅŸehir belediye baÅŸkanı...

Genel merkezin yaptırdığı bütün anketler gösteriyor ki Ä°stanbul’da seçimin kazananını kendi partisi dışında kalan Kürt seçmenden en çok oy alan aday belirleyecek. HDP’nin kimi aday göstereceÄŸini bilmiyoruz ancak ÅŸu anki konjonktürde

HDP seçmeni de dahil Kürt seçmen için alternatif olabilecek bir aday seçimi kazanır. Hal böyleyken AK Parti’nin milliyetçi ya da bir baÅŸka deyiÅŸle MHP tabanına sempatik gelen bir adaydan çok, Kürt seçmenden de oy alma potansiyeli bulunan bir adaya yöneleceÄŸi çok net.

MAHMUT ÖZGENER AK PARTÄ°'NÄ°N Ä°ZMÄ°R ADAYI OLUR MU?

Geçen hafta Ä°zmir’deydim. Neredeyse herkesin dilinde aynı söylenti vardı: AK Parti Ä°zmir BüyükÅŸehir’e Mahmut Özgener’i aday gösterecek. Birkaç AK Parti yöneticisiyle konuÅŸtum.

Partinin Ä°zmir’deki etkili isimlerine sordum. DoÄŸruladılar. Parti yönetimi ister mi, genel baÅŸkan onaylar mı, Özgener kabul eder mi orasını bilmem. Lakin ÅŸu an aday adayları arasında en kuvvetli isim Mahmut Özgener.

CHP BEYOÄžLU Ä°ÇÄ°N ERCAN KESAL'IN ADI GEÇÄ°YOR

Bir önceki yerel seçimde Aylin Kotil’i aday gösteren CHP, BeyoÄŸlu’nu son anda kaybetmiÅŸti. Üç dönem açıklaması sonrası mevcut BaÅŸkan Ahmet Misbah Demircan’ın aday olması zor görünüyor. Hal böyle olunca CHP BeyoÄŸlu’na ekstra önem veriyor. Birçok isim var havuzda ancak en çok istenen aday sanatçı Ercan Kesal. Kesal, çok sevilen, çok düzgün yaÅŸayan, çok deÄŸerli bir isim. Umarım aday olur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.