Sosyal Medya

Şok iddia: Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası Cumhur ittifakını bitirmek için kabul edildi

Süleyman Özışık - İnternet Haber



MHP lideriBahçeli, son grup toplantısında gemileri yakmış, yerel seçimde AK Parti ile iÅŸ birliÄŸi yapmayacaklarını açıklamıştı.
 
Beklenmedik bu açıklamadan sonra MHP'nin bir atak yapmasını bekliyordum. Ama doÄŸrusunu isterseniz böyle gülünç bir hamle yapılacağını tahmin etmiyordum.
 
ÖÄŸlen saatlerinde bir de baktım ki haber kanalları, ekranın alt köÅŸesine koydukları flaÅŸ haberle olayı duyurmaya baÅŸladı...
 
Duyuru aynen ÅŸöyle:
 
"MHP Kaynakları: Ankara için Melih Gökçek'i düÅŸünüyoruz!"
 
Ekanda yazılanları okuduÄŸum an, "Devlet Bahçeli tutarlı ve kararlı biridir. Bu onun alabileceÄŸi bir karar deÄŸil" dedim. 
 
Ve dediÄŸimde de haklı çıktım!
 
Zira haberin hemen ardından iki çok önemli geliÅŸme yaÅŸandı. Birinci geliÅŸme, Melih Gökçek'in açıklamasıydı.
 
Deneyimli siyasetçi, "Bana gelen bir teklif yok ve ben AK Parti mensubuyum" diyerek gelen kaynağı belirsiz haberi bir çırpıda çöp etti. 
 
Ä°kinci geliÅŸme ise MHP içinde yaÅŸandı...
 
Meclis Genel Kurulundaki görüÅŸmelerde partisini Grup BaÅŸkanvekili olarak temsil eden Erhan Usta, görüÅŸmeler devam ederken, MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli tarafından görevinden alındı.
 
Görünen gerekçe, Erhan Usta'nın attığı bir twit mesajıydı. 
 
"Emeklilikte yaÅŸa takılanların sorunlarının çözümü amacıyla Meclis AraÅŸtırma Komisyonu kurulması hususunun görüÅŸülmesi önergesini destekledik. Amacımız EYT maÄŸduriyetinin giderilmesidir. Milletimize vaadimizdir" diyordu o twitte...
 
Grup BaÅŸkanvekili olarak görev yapan Usta'nın bu mesajı atmaktaki amacı, "Cumhur Ä°ttifakı"nı bitirecek hamleyi yapmaktı. Hem de MHP lideri "Cumhur Ä°ttifakı devam edecek" açıklamasına raÄŸmen...
 
Neyse ki Bahçeli'nin olaya el koymasıyla birlikte MHP Meclis'te yaÅŸanan sıkıntıyı krize dönüÅŸmeden durdurdu.
 
AkÅŸamın ilerleyen saatlerinde MHP içinden görüÅŸtüÄŸüm bazı isimler, Melih Gökçek'e teklif götürüleceÄŸine dair bilginin kaynağının da Usta olduÄŸunu söyledi. 
 
Sayın Bahçeli, "Cumhur Ä°ttifakı"nın devam etmesini istiyorsa ki istediÄŸine dair açıklama yaptı zaten. O zaman MHP içinden birilerinin bu tür eylemlere giriÅŸmemesi için ÅŸimdiden uyarıda bulunmalı...
 
Yoksa bu iÅŸ ileride tahmin edemeyeceÄŸi sonuçlar doÄŸuracak ve bu sonuçlar dönüp dolaşıp MHP'ye zarar verecek.
 
Benden uyarması...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.