Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon Yemen'i bombaladı

Yemen'in batısındaki El Hudeyde şehrindeki Beyt el Fakıh bölgesine yönelik Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon bombardımanında en az 19 kişinin öldüğü, 10 kişinin ise yaralandığı belirtildi.



Masirah televizyon kanalının bildirdiÄŸine göre hava saldırısı, biri çocuk 3 sivilin öldüÄŸü ve 6 kiÅŸinin yaralandığı olaydan birkaç saat sonra gerçekleÅŸtirildi.
Kısa bir süre önce yayınlanan BirleÅŸmiÅŸ Milletler raporunda, Suudi Arabistan önceliÄŸindeki koalisyonun Yemen'de çarşı yerlerine, saÄŸlık kuruluÅŸlarına, okullara, cenaze ve düÄŸünlere yönelik düzenlediÄŸi hava saldırıları sonucu son üç yılda 16000 sivilin yaÅŸamını yitirdiÄŸi ya da yaralandığı belirtilmiÅŸti.
 
Yemen’de yaÅŸananları ‘dünyanın en büyük insani krizi’ olarak deÄŸerlendiren BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in verilerine göre, ÅŸimdiye dek savaÅŸta 28 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ülkede açlık çekenlerin sayısının 14 milyona ulaÅŸabileceÄŸi deÄŸerlendirmesi yapılırken, bu sayının ülke nüfusunun yaklaşık yarısına tekabül ettiÄŸine dikkat çekiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.