Sosyal Medya

Güncel

Fransa'dan alternatif Filistin planı

İsrail Dışişleri Bakanlığı Siyasi Direktörü Alon Ushpiz'in açıklamasına göre, Fransa seçimlerin ardından ABD'den kendi planını halka açıklamasını isteyecek.



ABD'de ara dönem seçimlerinin sona ermesinin ardından Fransa'nın alternatif bir Filistin planı açıklayacağı belirtiliyor. Fransa'nın planı, ABD'nin Filistin meselesinde yeterli adım atmaması durumunda açıklanacak.

Ä°srail DışiÅŸleri Bakanlığı Siyasi Direktörü Alon Ushpiz'in açıklamasına göre, Fransa seçimlerin ardından ABD'den kendi planını halka açıklamasını isteyecek. ABD planının uygulanmaması durumunda Fransa devreye girecek.

'SEÇÄ°MLER Ä°SRAÄ°L Ä°ÇÄ°N ÖNEMLÄ°'

Ushpiz, ara dönem seçimlerinde ABD Kongresi'nin üçte birinin deÄŸiÅŸeceÄŸini, bu sebeple seçimlerin Ä°srail için önem taşıdığını söyledi. Ushpiz, ara dönem seçimlerinde Demokratların güçleneceÄŸini ve bunun ABD BaÅŸkanı Donald Trump üzerinde etki yaratacağını savundu.

Hamas ile anlaÅŸma meselesine de deÄŸinen Ushpiz, "Gazze'yi ziyaret eden diplomatları ve hükümet yetkililerini ikna etmeyi baÅŸaramadık. Gazze'deki insani durum konusundaysa yapabileceÄŸimiz fazla bir ÅŸey yok. Hiçbir ÅŸey yardımcı olmayacaktır" ifadelerinde bulundu.

Ä°srailli yetkili, ABD büyükelçiliÄŸinin Kudüs'e taşınması kararının kendileri tarafından alınmadığını da iddia etti.

FRANSA'DAN AÇIKLAMA

Fransa'nın Ä°srail büyükelçiliÄŸi konuyla ilgili açıklamasında "Büyükelçilik neden bahsedildiÄŸini bilmiyor" diyerek açıklanacak plandan haberdar olmadıklarını savundu.

"Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron ve Ä°srail BaÅŸbakanı Emmanuel Netanyahu arasında güven iliÅŸkisi vardır" diyen Fransa büyükelçiliÄŸi, tarafların her ÅŸeyi açık olarak konuÅŸtuÄŸunu belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.