Sosyal Medya

Güncel

Trump: İşleri bu seviyede yürüten kişi Veliaht Prens

ABD Başkanı Donald Trump, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın dahlinin olup olmadığı sorusuna, "Orada işleri (idareyi) bu seviyede daha fazla yürüten kişi Prens. İşleri o yürütüyor ve eğer biri (olayla ilgili) olacaksa bu kişi o olurdu" cevabını verdi



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın dahlinin olup olmadığı sorusuna, "Orada iÅŸleri (idareyi) bu seviyede daha fazla yürüten kiÅŸi Prens. Ä°ÅŸleri o yürütüyor ve eÄŸer biri (olayla ilgili) olacaksa bu kiÅŸi o olurdu" cevabını verdi.

ABD BaÅŸkanı Trump, Amerikan Wall Street Journal gazetesine Beyaz Saray'da verdiÄŸi mülakatta, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilÅŸikin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in, Kaşıkçı'nın öldürülmesi konusunda herhangi bir bilgiye sahip olmadığı konusunda ikna olduÄŸunu söyledi.

'EÄžER BÄ°RÄ° OLACAKSA BU PRENS OLURDU'

Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın olaya bir dahlinin olup olmadığı hakkındaki soru üzerine Trump, "Orada iÅŸleri (idareyi) bu seviyede daha fazla yürüten kiÅŸi Prens. Ä°ÅŸleri o yürütüyor ve eÄŸer biri (olayla ilgisi) olacaksa bu kiÅŸi o olurdu." dedi.

Prens Muhammed'le konuyu birkaç kez konuÅŸtuÄŸunu ve ona Kaşıkçı olayını bilip bilmediÄŸini sorduÄŸunu söyleyen Trump, "Prens bana bilmediÄŸini söyledi. Ben de 'Bu olay nerede baÅŸladı?' diye sordum. O da bana bunun alt kademelerde olduÄŸunu söyledi." ifadelerini kullandı.

'ONLARA GERÇEKTEN Ä°NANMAK Ä°STÄ°YORUM'

Trump, Suudi Prens'in 'bilmiyordum' açıklamasının doÄŸru olmasını umduÄŸunu dile getirerek, "Onlara inanmak istiyorum. Onlara gerçekten inanmak istiyorum" diye konuÅŸtu.Kaşıkçı'nın öldürülmesine iliÅŸkin "Asla düÅŸünülmemesi gereken bir olay" nitelemesini yapan Trump, "Ancak bu olay olduÄŸunda çok kötü bir ÅŸekilde oldu ve bana göre üstü çok kötü bir ÅŸekilde örtülmeye çalışıldı." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Trump, dünkü son açıklamasında, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülme sürecini Suudi Arabistan'ın ele alma biçimini "Bugüne kadarki en kötü 'bir olayın üzerini örtme giriÅŸimlerinden' biri" olarak nitelendirmiÅŸti.

ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo da Kaşıkçı'nın ölümüyle baÄŸlantılı bazı Suudi yetkililerin vizelerinin iptal edileceÄŸini, bu kiÅŸilere vize yasağı ve diÄŸer bazı yaptırımların uygulanacağını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.