Sosyal Medya

Güncel

İsrailli yazar: Muhammed bin Selman 50 yıldır İsrail’in beklediği lider

İsrailli yazar Tsvaya Greenfield, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın İsrail’in 50 yıldır beklediği lider olduğunu söyledi. Kaynak: İsrailli yazar: Muhammed bin Selman 50 yıldır beklediğimiz lider



Ä°srailli yazar Tzvia Greenfield, Ä°srail'de günlük çıkan Haaretz gazetesindeki yazısında, "50 yıldır Ä°srail’le kritik önemde anlaÅŸma imzalayacak, önde gelen bir Arap lider arıyorduk. Sonunda geldi. Onun üzerine fazla gitmeyelim" ifadelerini kullanarak Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ı savundu.

Yazar, Suudi Veliaht Prens’in itibarının, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle iliÅŸkilendirilip zedelenmesinin OrtadoÄŸu’da Ä°ran’a karşı ABD, Ä°srail ve Suudi Arabistan arasındaki ittifaka zarar vereceÄŸini belirtti.

Yazar, Muhammed bin Selman’ın, Ä°srail’in meÅŸruiyetini isteyen bir Arap lider olduÄŸuna vurgu yaptı. Ä°srail’in uzun yıllar beklediÄŸi bir Arap lider olan Muhammed bin Selman’ın görevden uzaklaÅŸtırılmasının Ä°srail için büyük bir yıkım olacağını öne süren Greenfield, bunun önceki ABD BaÅŸkanı Barack Obama’nın Ä°srail’e karşı siyasetine uyum gösterdiÄŸini yazdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.