Sosyal Medya

Erdoğan Kral Selman'ın hangi rüşvetlerini reddetti?

Kaşıkçı'nın kaybolduğu günden bu yana olayı takip ederek gündemden düşürmeyen ABD merkezli New York Times (NYT) gazetesi, krizin yaşanmasının ardından Suudi Arabistan Kralı Selman'ın 11 Ekim'de Ankara'ya gönderdiği Mekke Emiri Halid el-Faysal'ın Kaşıçı dosyasının kapatılması için Erdoğan'a mesajlar ilettiği iddiasında bulundu.



Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde, Suudi Arabistan BaÅŸsavcılığının yürüttüÄŸü soruÅŸturma neticesinde, Cemal Kaşıkçı'nın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu'na geldiÄŸi sırada burada bulunan "baÅŸka Suudi vatandaÅŸlarla tartışmaya baÅŸladığı, tartışmanın arbedeye dönüÅŸtüÄŸü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiÄŸi" iddia edilmiÅŸti.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a yakın bir ismi kaynak gösteren gazete, Faysal'ın Türkiye'ye Suudi kaynaklı finansal destek ve yatırımlarla birlikte Katar'a yönelik ablukanın da kaldırılması yönünde teklifte bulunduÄŸu belirtildi.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın ise 'siyasi rüÅŸvet' olarak nitelendirdiÄŸi teklifleri sinirli bir ÅŸekilde reddetiÄŸine yer verildi.
 
Kral Selman'a yakınlığıyla bilinen Faysal'ın 11 Ekim'de Ankara'ya gelerek Kral'ın mesajlarını Erdoğan'a ilettiği ifade edilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.