Sosyal Medya

Güncel

Trump ve Putin için Paris görüşmesi ayarlanıyor

Trump ve Putin'in 11 Kasım’da Paris’te görüşebilecekleri öne sürüldü



Moskova’da temaslarda bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Rusya CumhurbaÅŸkanı Vladimir Putin’le görüÅŸtü. Putin, görüÅŸme öncesinde yaptığı açıklamada, gelecek hafta Paris’te Trump’la bir araya gelmesinin mümkün olduÄŸunu belirtti.

Putin açıklamasında ABD’nin çekeceÄŸini açıkladığı 1987’de Rusya’yla imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler AnlaÅŸması (INF) da dahil olmak üzere silah kontrol konularını Trump’la görüÅŸmek istediÄŸini kaydetti.

Bolton ise Moskova temaslarının ardından yaptığı açıklamada Putin’le Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesi konusunu uzunca tartıştıklarını kaydetti. Putin’e seçimlere müdahale etmenin yapıcı olmadığını söylediÄŸini aktaran Bolton, “Bunun Moskova’nın kendi çıkarları için de olumsuz olduÄŸunu söyledim” dedi.

Seçimlere müdahalenin ABD-Rusya iliÅŸkilerini olumsuz etkilemek dışında bir etkisinin olmadığını söylediÄŸini bildiren Bolton, bunun her iki ülke için ama özellikle de Rusya için kayba neden olduÄŸu görüÅŸünü dile getirdi. Bolton, “Ruslar’ın alması gereken ders: Amerikan seçimleriyle uÄŸraÅŸmayın” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.