Sosyal Medya

Güncel

Çalıntı yazma eserin satışı durduruldu

Mısır kültür eserlerine kayıtlı olan ve kaybolan Kanuni dönemine ait yazma eser Londra'daki ünlü Sotheby's Müzayede Evi'nde satışa çıktı. Yetkili makamlar satışı durdurdu.



Mısır, 126 yıl önce kaybolan ve Ä°ngiltere'nin baÅŸkenti Londra'da Sotheby's Müzayede Evi'nde satışa sunulacağı belirtilen yazma eserinin satışını durdurdu.
 
Mısır Kültür Bakanlığından yapılan açıklamada, bakanlığa baÄŸlı Ulusal ArÅŸiv ve Yayınevi Genel Kurulunun, Londra'daki ünlü Sotheby's Müzayede Evi'nde satışa sunulacağı bilgisi alınan, Kanuni Sultan Süleyman dönemindeki Memluk Sultanı Kansu Gavri'ye atfedilen yazma eserin satışını durdurduÄŸu belirtildi.
 
Açıklamada, eserin son olarak 1892 yılında ülkedeki yayınevleri ve milli kütüphanelerde kayıt altında olduÄŸu bilgisi verildi.
 
Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin yer aldığı yazma eserin kesin bir ÅŸekilde Mısır'a ait olduÄŸunu kanıtlayan belgeler toplanarak bir dosya hazırlandığı duyurulan açıklamada bakanlığın, Mısır Tarihi Eserler Bakanlığı bünyesindeki "Kurtarılan Eserler Birimi" baÅŸta olmak üzere ilgili makamlarla iÅŸ birliÄŸine gidip söz konusu eserin geri alınması için çalışacağı ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.