Sosyal Medya

Güncel

Pence: CIA Direktörü Kaşıkçı delillerini inceliyor

ABD Başkan Yardımcısı Pence, '(CIA Direktörü) Delilleri inceliyor. Bütün gerçekler elimizde olduktan sonra Başkan Donald Trump, Amerikan halkının değerlerini ve önemli ulusal çıkarlarımızı göz önünde bulundurarak bir karar verecek.' dedi.



ABD BaÅŸkan Yardımcısı Mike Pence, Merkezi Ä°stihbarat TeÅŸkilatı (CIA) Direktörü Gina Haspel'in, Suudi Arabistan BaÅŸkonsolosluÄŸunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili soruÅŸturma baÄŸlamında temaslarda bulunmak üzere Türkiye'de olduÄŸunu belirterek,"Delilleri inceliyor. Bütün gerçekler elimizde olduktan sonra BaÅŸkan Donald Trump, Amerikan halkının deÄŸerlerini ve önemli ulusal çıkarlarımızı göz önünde bulundurarak bir karar verecek." dedi.

Pence, gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Kaşıkçı'nın öldürülmesini, "özgür ve bağımsız basına bir saldırı" sözleriyle tanımlayan Pence, BaÅŸkan Donald Trump yönetiminin bu olayın takipçisi olacağını belirtti.

CIA Direktörü Haspel'in, Kaşıkçı cinayeti ile ilgili soruÅŸturma baÄŸlamında Türkiye'de olduÄŸunu hatırlatan Pence, "Delilleri inceliyor. Bütün gerçekler elimizde olduktan sonra BaÅŸkan Donald Trump, Amerikan halkının deÄŸerlerini ve önemli ulusal çıkarlarımızı göz önünde bulundurarak bir karar verecek." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Öte yandan Pence, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, Kaşıkçı'nın öldürülmesine iliÅŸkin yaptığı konuÅŸmaya da deÄŸinerek, "CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın bu sabah yaptığı konuÅŸmadaki, bu vahÅŸi cinayetin önceden planlandığı yönündeki sözleri, Suudi rejiminin daha önceki deÄŸerlendirmeleriyle tamamen çeliÅŸiyor." dedi.

Pence, "ABD, bu barbarca olayın faillerinin sorumlu tutulması için mücadele edecektir." sözlerini kaydetti.

OLAY

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸuna girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaÅŸanan arbede sonucunda öldüÄŸünü" açıklamıştı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan BaÅŸsavcılığının yürüttüÄŸü soruÅŸturma sonunda, Cemal Kaşıkçı'nın, Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸuna geldiÄŸi sırada burada bulunan "baÅŸka Suudi vatandaÅŸlarla tartışmaya baÅŸladığı, tartışmanın arbedeye dönüÅŸtüÄŸü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiÄŸi" ileri sürülmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.