Sosyal Medya

HDP'den Erdoğan'a çağrı: Sorunun muhattabı bellidir

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.



“Çok yakında bu kayyumları süpürüp atacağız. Zaten birbirlerine düÅŸtüler. Bunları faÅŸizmin çöplüÄŸüne süpüreceÄŸiz. GeldiÄŸiniz nokta budur. Halktan kopuk pazarlıklarla bu halkın sorunlarına çözüm üretemezsiniz. Türkiye'ye barış da gelecek, demokrasi de gelecek. Türkiye'ye barış HDP ile gelecek.
 
MUHTARLARIN GÖREVDEN ALINMASI
 
Geçen hafta 259 muhtar görevinden alındı. Hangi muhtarlar alındı. Kürt muhtarlar alındı. Barış için direnen muhtarları alıyorlar. Bu anlayış bölücüdür, nefret suçudur. Bunlar insanlar birbirlerine düÅŸman olsun diye çabalıyorlar.
 
ÖÄžRENCÄ° ANDI TEPKÄ°SÄ°
 
ÖÄŸrenci Andı önümüze yeniden geldi. Kimsenin sorduÄŸu yok. Åžimdi Türkiye'de çocuklarımız and okumuyor diye Türk olmalarında bir zafiyet mi ortaya çıktı? Bu and meselesi niye ortaya çıktı? Bu ülkete milliyetçilik üzerinden siyaset yapmanın bir tezahürüdür. ÖÄŸrenciler sabah okulda and içmesin, süt içsin. Çünkü bu ülkede çocuk yoksulluÄŸu var.
 
CEMAL KAÅžIKÇI CÄ°NAYETÄ°
 
Åžimdi çıkmış CumhurbaÅŸkanı Cemal Kaşıkçı olayını anlatıyor. 2 Ekim'de herkes biliyordu ne olduÄŸunu. Bu diplomaside gediÄŸiniz durumu size gösteriyor. Kaşıkçı Türkiye'de öldürülüyorsa, neden Türkiye'de öldürüldüÄŸü sorusunun cevabını vereceksiniz. Bu sorunun yanıtı Fırat'ın doÄŸusundadır.
 
SavaÅŸ tam tamları iktidarın ömrü uzasın diye gündemden düÅŸmüyor. Bunun propagandasını yapanlar evlatlarımızı elimizden alıyor. Ä°ktidarın bu savaşında tüm ailelerin yan yana gelmesinin artık kaçınılmaz olduÄŸuna inanıyorum. Artık tüm anneleri yitirdiÄŸimiz evlatlarımızın anısına sahip çıkmaya çağırıyorum. Bunun yolu iktidara karşı barış mücadelesinden geçiyor.
 
“GELÄ°N MASAYA OTURALIM MUHATABI BELLÄ°DÄ°R”
 
Bugün barış tecrit altında. Sayın Öcalan'a uygulanan tecrit bitmeden barış konusunda adım atmak mümkün deÄŸil. Åžimdi bir kez daha dile getiriyoruz. Gelin masaya oturalım. Muhatabı bellidir. BaÅŸka muhataplar arayarak bu sorunu çözemezsiniz. Gelin bu tecrite son verin.”
 
2019 bütçesinin bugün Meclis gündemine geleceÄŸini de hatırlatan Temelli, "Bırakın yoksullukla mücadeleyi, yoksulluÄŸu daha da artıracak bir bütçe. Emeklilikte yaÅŸa takılanlar gündemde... Onlara buradan söyleyelim: YaÅŸa deÄŸil, saraya takılıyorsunuz. Saraylarda yaÅŸamanın bedeli çok ağır. Bütçeye bakıldığında bu görülüyor. Saraya deÄŸil, emekçiye bütçe diyoruz" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.