Sosyal Medya

Güncel

'Suriyeli düşmanlığı' kışkırtıcılarına Göç İdaresi'nden cevap

Türkiye'de yaşayan Suriyeli göçmenler hakkında sosyal medyada başlatılan linç kampanyasına Göç İdaresi cevap verdi



Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle ilgili son haftalarda sosyal medyada artan toplumu kışkırtıcı yalan paylaşımlar üzerine Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü yetkilileri iddialara cevap verdi.

Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü yetkilileri Türkiye'de yaÅŸayan Suriyeliler ile ilgili doÄŸru kabul edilen çok sayıda yanlış bilgi bulunduÄŸunu belirtti. Ä°ÅŸte bunlardan bazıları

Yalan 1: Suriyeliler devletten maaş alıyor

Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü bunlar arasında "Suriyelilerin devletten maaÅŸ aldıkları, telefon faturalarını devletin ödediÄŸi, istedikleri üniversiteye sınavsız girdikleri, araçları için vergi ödemedikleri, seçimlerde oy kullandıkları, TOKi'den bedava ev alacakları ve memur olacakları" gibi yanıltıcı bilgilerin bulunduÄŸunu ifade etti.

Yetkililer, Suriyelilere verilen Kızılay kartlarının üzerinde AB logosunun bulunduÄŸunu ve bu logoların yer aldığı projelerin finansörlerinin AB üyesi ülkeler olduÄŸunu, ankesörlü telefonlarda kullanılmak üzere dağıtılan kartların da aynı kapsamda AB tarafından finanse edildiÄŸini kaydetti.

Yalan 2: Suriyelilerin araçları vergiden muaf

Vergiden muaf araçların Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu ile düzenlendiÄŸini hatırlatan yetkililer, Suriyelilerin, araçları için vergi ödememeleri, sigorta yaptırmamaları ya da araçlarının muayeneye girmemesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Yalan 3: TOKÄ° bedava ev verecek

Yetkililer, bir Suriyelinin oy kullanabilmesi, TOKÄ°'den ev sahibi olabilmesi ya da devlet memurluÄŸuna girebilmesi için "Türk vatandaÅŸlığı"nın temel ÅŸart olduÄŸunu vurguladı.

Yalan 4: Üniversiteye giriÅŸ ÅŸartları deÄŸiÅŸik

Üniversiteye giriÅŸ konusunda da Suriyeli öÄŸrencilere özel düzenleme yapılmadığına dikkati çeken yetkililer, Suriyelilerin de herhangi bir yabancı uyruklu öÄŸrenci ile aynı haklara sahip olduÄŸunu, "Türkiye bursları", "Yabancı Uyruklu ÖÄŸrenci Sınavı" ya da yatay geçiÅŸ ÅŸartlarını saÄŸlamadan üniversiteye giremeyeceklerini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.