Sosyal Medya

Güncel

Rusya ve ABD üst düzey görüşmesinden net açıklama çıkmadı

ABD'nin Rusya ile yapılan nükleer anlaşmadan çıkması kararı sonrası Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'un Moskova'da Savunma Bakanı ile yaptığı görüşme sonrası taraflardan net bir açıklama gelmedi



Rusya'nın baÅŸkenti Moskova'da Savunma Bakanı Sergey Åžoygu, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile görüÅŸme sonrası, "Bugün dünyada ortak çabalarla çözebileceÄŸimiz çok sayıda problem var. Bunlar, hem nükleer caydırıcılık konusunda stratejik meseleler hem de uzun süredir devam eden büyük anlaÅŸmazlıkları çözme meseleleri ile ilgilidir." dedi.
 
GörüÅŸme hakkında detayların verilmediÄŸi dikkatleri çekti.
 
Rus ve Amerikan ordusunun özellikle sıcak bölgelerde temas kurduÄŸunu hatırlatan Åžoygu, "Bu, tabii ki sürekli olarak çalıştığımız Suriye için de geçerlidir. Amerikalı meslektaÅŸlarımızla olan iliÅŸkilerimizi sürekli olarak sürdürüyoruz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
Åžoygu, Rusya ve ABD'nin daha aktif bir diyaloÄŸa ihtiyacı olduÄŸunu da vurguladı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, Rusya ile diyaloÄŸu geniÅŸletmeyi umduÄŸunu söyledi.
 
ABD BaÅŸkanı Donald Trump ve Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in iki ülke arasındaki diyaloÄŸu geniÅŸletmek ve derinleÅŸtirmek için kendilerine önemli görevler verdiÄŸini aktaran Bolton, "Suriye'deki çatışmaların önlenmesi konusundaki müzakerelerin çok baÅŸarılı ve faydalı olduÄŸunu, bu diyaloÄŸu geniÅŸletip diÄŸer konuları tartışacağımızı umuyoruz." ifadesini kullandı.
 
ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Rusya'yı anlaÅŸmayı ihlal etmekle suçlayıp Orta Menzilli Nükleer Güçler anlaÅŸmasından (INF) çıkmak istediÄŸini söylemiÅŸ, iddia Kremlin tarafından reddedilmiÅŸti. Orta Menzilli Nüklleer Güçler INF anlaÅŸması eski Sovyet Devlet BaÅŸkanı Mikhail Gorbaçov ile ABD BaÅŸkanı Ronald Reagan tarafından silahlanma yarışından kaçınılması için imzalanmıştı. AnlaÅŸma, kara konuÅŸlu orta menzilli nükleer füze ve savaÅŸ baÅŸlıklarının üretimi ve konuÅŸlandırılmasını yasaklıyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.