Sosyal Medya

MHP İstanbul için Ak Parti'den ne isteyecek?

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak kulis bilgilerini yazdı. Övür, 'MHP, İstanbul'da büyükşehir adayı çıkarmayacak ama buna karşılık iki ilçe belediyesi isteyecek' iddiasında bulundu.



Mahmut Övür, "Ä°stanbul'un kritik ilçeleri" baÅŸlığıyla yayımlanan yazısında "Ä°stanbul için sürpriz olacak bir beklentiden söz edelim. AK Parti-MHP ittifakının nasıl olacağı merakla beklenirken, kulislere düÅŸen bilgi yeni bir duruma iÅŸaret ediyor" dedi.

"Denilen ÅŸu: MHP, Ä°stanbul'da büyükÅŸehir adayı çıkarmayacak ama buna karşılık iki ilçe belediyesi isteyecek" diyen Övür, ÅŸöyle devam etti:

  • Biri Bahçelievler diÄŸeri de Büyükçekmece… Bu nasıl formüle edilir bilinmez ama ilginç. MHP'nin biri AK Parti'nin diÄŸeri de CHP'nin elinde olan iki belediyeyi istemesi iddialı olacağını gösteriyor.
  •  

'CHP DIÅžINDA ÖNERÄ°LEN HÄ°ÇBÄ°R Ä°SÄ°M KABUL GÖRMEDÄ°'

Övür, kulislere dayandırdığı yazısında CHP kanadına da deÄŸindi. "CHP BüyükÅŸehir için parti dışından kime teklif götürdüyse ya kabul etmedi ya da partide kabul görmedi" diyen Övür, ÅŸunları kaydetti:

  • Kulislere düÅŸen son isim Sabancı Holding'in Çimento Grubu CEO'su Dr. Tamer Saka. Onun da kabul etmediÄŸi söyleniyor. Sonunda KılıçdaroÄŸlu'nun yine Muharrem Ä°nce'yi mecburi aday yapacağı söyleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.