Sosyal Medya

Güncel

Trump'ı Kaşıkçı cinayetinde kandırdı; Damat işin neresinde?

ABD Başkanı Trump'ın damadı ve Ortadoğu konusunda kıdemli danışmanı Jared Kushner'ın Cemal Kaşıkçı olayında Trump'ı yanlış yönlendirdiği iddia edildi. Trump'ın bu nedenle damadına kızgın olduğu ileri sürüldü.



Ä°stanbul'daki Suudi Arabistan BaÅŸkonsolosluÄŸu'na girdikten sonra bir daha çıkamayan Cemal Kaşıkçı, olayın meydana geldiÄŸi günden bu yana tüm dünyanın gündemini meÅŸgul ediyor. Olayla ilgili her gün yeni bir iddia ortaya atılırken, bunlardan bazıları doÄŸru, bazıları ise yanlış çıkıyor.
 

18-10/22/jared-selman.jpg

DAMADIN PARMAÄžI MI VAR? 
 
Son iddia ise bir anda olayın boyutlarını farklı bir açıya taşıyabilecek kadar büyük.
 
Ä°ddialara göre, ABD BaÅŸkanı Trump'ın damadı ve kıdemli OrtadoÄŸu danışmanı Jared Kushner, olay gerçekleÅŸmeden önce Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'a Kaşıkçı hakkında bilgi verdi.
 
Ä°ddianın sahibi ise, ABD Kongre Üyesi Joaquin Castro. Castro, CNN'de katıldığı bir programda Kushner'ın, Suudi Prens Selman'a CIA'den aldığı belgelerle bir düÅŸman listesi verdiÄŸini ileri sürdü. Selman'ın bu liste ile harekete geçtiÄŸini ileri süren Castro, bunun araÅŸtırılması gerektiÄŸini ifade etti.
 
KUSHNER YANLIÅž YÖNLENDÄ°RDÄ°
 
DiÄŸer bir iddia da New York Times'tan. David D. Kirkpatrick ve Ben Hubbard imzasıyla yayımlanan haberde ise Kushner'ın olay ilk ortaya çıktığı sırada Trump'ı prensin yanında olması için telkin ettiÄŸi iddia ediliyor.
 
Ä°smi açıklanmayan bir Beyaz Saray çalışanının bu görüÅŸmede bulunduÄŸu da iddia ediliyor. Kushner'ın bu görüÅŸmede Trump'ı Prens Selman'ın yanında durmaya zorladığı ileri sürülüyor. Prensin bu sayede öfkeden ve eleÅŸtirilerden kurtulabileceÄŸini vurguladığı ileri sürülüyor.
 
KUSHNER, PRENSLE WHATSAPP'TAN YAZIÅžTI
 
Bir diÄŸer iddia da The Hill'den Brett Samuels imzasıyla geldi. Suudi Prens Selman ile yakınlığı bulunan Kushner, whatsapp üzerinden baÄŸlantıya geçtiÄŸi Selman'a, olayın üstünü örtmede yardımcı olmaya çalıştı. Kushner'ın sahne arkasında Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı cinayetinden kaçabilmek için destek verdiÄŸi ifade edildi.
 
ABD Başkanı Trump'ın bu yaşananların ardından damadına karşı kızgın olduğu ve yaşananlardan sorumlu tuttuğu iddia ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.