Sosyal Medya

Güncel

Filistin'in cesur kızı Ahed Tamimi'den Mevlüt Uysal'a ziyaret

Henüz 11 yaşındayken 2011'de İsrailli askerlere meydan okuduğu için 'Filistin'in cesur kızı' olarak tanınan aktivist Ahed Tamimi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal'a bir ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Tamimi, "Vatanımız özgür kalana kadar, direnişimizi sürdüreceğiz." dedi.



Filistin'in 'cesur kızı' Ahed Tamimi, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Ä°stanbul BaÅŸkonsolosu Abdülkerim El-Katip ve babası Besim Tamimi ile Saraçhane'deki baÅŸkanlık binasına geldi.

Kapıda Ä°BB protokol görevlileri tarafından karşılanan Tamimi ve beraberindeki heyet, BaÅŸkan Uysal'ın makamına geçti. Burada Tamimi ve beraberindekiler, BaÅŸkan Uysal ile bir süre görüÅŸüp sohbet etti.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan BaÅŸkan Mevlüt Uysal, 2011 yılında Ä°srail'e karşı direniÅŸ gösteren Ahed Tamimi ile öncesinden tanıştıklarını anlattı. BaÅŸakÅŸehir Belediye BaÅŸkanı olduÄŸu dönemde, 6 yıl önce Tamimi'yi davet edip Ä°stanbul'da misafir ettiklerini aktaran Uysal, "Tamimi, Filistin davası için gerçekten sembol bir isim. Sadece Filistin'de deÄŸil, bütün dünyada baskıya karşı mazlumlar adına mücadele ediyor." dedi.

"Ahed Tamimi, zulme karşı direniÅŸin sembolü oldu." diyen Uysal, "Ahed Tamimi gibi Filistin'de zulme karşı mücadele eden daha birçok kiÅŸi var. Kendisi o mücadeleyi verenler adına sembol bir isim oldu. Türkiye'ye geldi. Bizleri ziyaret ettiÄŸi için kendisine teÅŸekkür ediyorum. Kendisinin gündeme gelmesi, kardeÅŸinin tutuklanmasına karşı çıkmasıyla oldu. Sadece kendisi deÄŸil, annesi, babası ve kardeÅŸi olmak üzere bütün aile Filistin davasına sahip çıkıyorlar. Onun sürdürdüÄŸü mücadelelerinin bir ÅŸekilde baÅŸarıya ulaÅŸacağına inanıyor ve kendisine baÅŸarılar diliyorum." diye konuÅŸtu.

'Türk halkının desteÄŸi bizi motive ediyor'

Tamimi ise "Kudüs'ün 2018 Ä°slam Dünyası Gençlik BaÅŸkenti Programı" kapsamında Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Filistin halkının mesajını Türk halkına iletmek için ziyaretler gerçekleÅŸtirdiÄŸini dile getiren Tamimi, "Burada gördüÄŸümüz destekten çok mutlu olduk. Bu destekler, bizi manevi olarak motive ediyor. Ülkemize döndüÄŸümüz zaman daha güçlü direniÅŸ sergilememizi saÄŸlıyor. Bu anlamda Türk halkına, ÅŸükranlarımı sunmak istiyorum." ifadelerini kullandı. 

'Vatanımız özgür kalana kadar direniÅŸimizi sürdüreceÄŸiz'

2011'den sonra Filistin davası konusunda gösterdikleri tavırdan dolayı baskılara maruz kaldığını hatırlatan Tamimi, Ä°srail yönetiminin hakkında açtığı davalara iliÅŸkin ÅŸunları söyledi:

"Son dönemde 8 ay hapishanede kaldım. Akabinde ÅŸartlı tahliye kapsamında serbest bırakıldım. BaÅŸka bir suç iÅŸlemem durumunda, önce bana verilmiÅŸ cezanın infazını gerçekleÅŸtirecekler. Tüm bu uygulamalar bizi, direniÅŸ yolundan alıkoyamaz. Vatanımız özgür kalana kadar, direniÅŸimizi sürdüreceÄŸiz."

Ä°BB BaÅŸkanı Uysal, Tamimi'ye Ä°BB'nin yayımladığı Kudüs'ün tarihini anlatan bir kitap ile Ä°SMEK kursiyerlerinin el emeÄŸi ürünlerinden bir ÅŸal hediye etti. Ahed Tamimi de direniÅŸçilerin sembolleÅŸtirdiÄŸi kefiyeyi boynundan çıkararak, BaÅŸkan Mevlüt Uysal'a armaÄŸan etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.