Sosyal Medya

Güncel

Canan Karatay: Öğrencilerimiz beslenme bakımından perişan

Canna Karatay bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda özellikle gençlerin sağlıksız beslendiğini, düzenli kahvaltı yapmadığını, içerisinde sağlığa zararlı mısır şurubu bulunan gıdaların bolca tüketildiğini vurgulayarak, gençlerin beslenme bakımından perişan olduğunu söyledi



Ä°ç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı televizyon programında saÄŸlıklı yaÅŸamla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karatay, “Tamam ömür uzuyor teknoloji sayesinde falan, ama hakikaten gençler saÄŸlıklı deÄŸiller. Çocukların kaliteli yaÅŸamları yok” açıklamasında bulundu. “Dünyada yaÅŸayıp stressiz olmayan bir kiÅŸi bana söyler misiniz?” diye soran Karatay, “Ä°ngiliz kraliçesinden prensine kadar herkes stresli.  Tahıl yemeyelim, koyun beyinli olmayalım” açıklamasını yaptı.  Karatay, öÄŸrencilerin beslenme alışkanlıklarının saÄŸlıklı olmadığını vurgulayarak, “ÖÄŸrencilerimiz beslenme bakımından periÅŸan. Stres altındalar ve sabahlara kadar çalışıyorlar veya eÄŸleniyorlar.” dedi. Karatay mısır ÅŸurubunun zararlarına deÄŸinerek, “Ä°spanya’da yapılan araÅŸtırmada mısır ÅŸurubu ÅŸekerinin Alzheimer yaptığı ve beyni bozduÄŸu ortaya çıktı, ama bu Mısır ÅŸurubu ülkemizde çok satılıyor. Halkımız gerçekten çok ama çok bilinçsiz” ifadelerini kullandı.

Canan Karatay, “Uzun yaÅŸamak önemli deÄŸil. Kaliteli ve saÄŸlıklı yaÅŸamak önemli. TÜÄ°K’in yapmış olduÄŸu 78 yaÅŸ istatistiÄŸine inanmıyorum ve güvenmiyorum. Gençlerimiz çok hasta ve erken ölüyorlar. ‘Eski toprak’ diye tabir ettiÄŸimiz kiÅŸiler ise daha saÄŸlam ve saÄŸlıklılar. 5-6 ay komada yaÅŸamak, bitkisel hayatta üç sene kalmak da bu uzun yaÅŸama istatistiÄŸine giriyor. Sizce bu yaÅŸamak mı?” dedi.

ÇOCUKLARIN KALÄ°TELÄ° YAÅžAMLARI YOK

Bugün yeni doÄŸan bebeklerin bile hasta olduÄŸundan bahseden Karatay, “Bütün çocuklarda alerji meselesi var. 30 yaşındaki gençler bile kısır. Bu ne demek? ‘Yumurtam yok’ diye dolaşıyorlar. Tamam ömür uzuyor teknoloji sayesinde falan, ama hakikaten saÄŸlıklı deÄŸiller. 20 yaşındaki çocuk geliyor ‘Tiroid kanseriyim’ diyor. Biz 20’li yaÅŸlarda çok aktiftik, dinamiktik ve saÄŸlıklıydık. Çocukların kaliteli yaÅŸamları yok” açıklamasında bulundu.

TOPRAKLARIMIZDA MÄ°NERAL KALMADI

Ntv’de ekrana gelen “BaÅŸka Bi Kafa”ya konuk olan Karatay, “Eskiden Ä°stanbul’a 16 ton günlük taze süt giriyordu, ÅŸimdiyse bu rakam 26 ton. Arz talep meselesi. Halkın biraz bilinçlenmesi lazım. Bugün beni alan ÅŸoför arkadaÅŸ ‘Biz kendi yoÄŸurdumuzu kendimiz yapıyoruz. Geçen gün hazır olanını aldım, ama yiyemedik’ dedi. Neden? Çünkü hepsi ilaçlı artık” dedi.

“Topraklara verilen tarım ilacı –ben onlara tarım zehri diyorum. Topraklarımızda mineral kalmadı. Bunlar rant için atılıyor. Bunlar ilaçlanarak daha fazla ürün veriyor ama saÄŸlıksız. Bunları kontrol altına alırsak daha saÄŸlıklı bir geleceÄŸimiz olabilir.”

TAHIL YEMEYELÄ°M KOYUN BEYÄ°NLÄ° OLMAYALIM

“Dünyada yaÅŸayıp stressiz olmayan bir kiÅŸi bana söyler misiniz?” diye soran Karatay, “Ä°ngiliz kraliçesinden prensine kadar herkes stresli. Tahıl yemeyelim, koyun beyinli olmayalım” açıklamasını yaptı.

Sabah kahvaltısında ne yiyeceğini bilmeyen bir insan olur mu?

“ÖÄŸrencilerimiz beslenme bakımından periÅŸan. Stres altındalar ve sabahlara kadar çalışıyorlar veya eÄŸleniyorlar. Liselerde ve ortaokulda gazlı ve ÅŸekerli içecek – yiyecek satılması yasaklandı. Bu çocuklar bizim geleceÄŸimiz, onlara iyi bakmalıyız. Ä°spanya’da bir araÅŸtırma yapıldı. Mısır ÅŸurubu ÅŸekerinin Alzheimer yaptığı ve beyni bozduÄŸu ortaya çıktı, ama bu Mısır ÅŸurubu ülkemizde çok satılıyor. Halkımız gerçekten çok ama çok bilinçsiz” dedi.

Kendisinin teknolojiye karşı olmadığını belirten Karatay, “Hekimlik bir sanattır. Öyle bir sanattır ki objesi insandır. Ve bu sanatı kullanmak için teknolojiyi kullanmak gerekiyor. Türkiye’ye en önemli teknolojileri ben getirdim. Mesela bacaktan anjiyo yapmayı ben getirdim. Ben bunlara karşı deÄŸilim, ama teknolojiyi fazla kullandığımız zaman hayatımızı olumsuz etkiliyor” dedi.

GENÇLERE ÇOK GÜVENÄ°YORUM

“Onların içinde büyüdüÄŸü bu teknoloji ve iletiÅŸim dünyası, bizim büyüdüÄŸümüz ve yaÅŸlandığımız dünyadan çok farklı” diyen Karatay, gençleri dinlemek zorunda olduklarını ve onlara çok güvendiÄŸini belirterek “Onların bana yaptıkları ‘capsler’ var ve bana soruyorlar ‘Kızıyor musunuz?’ diye, Hayır, kızmıyorum aksine çok seviniyorum çünkü teknolojiyi kullanmayı biliyorlar. Ä°kincisi ise mesajı almışlar, üçüncüsü de espirililer. Gençler hakikaten teknolojiyi iyi kullanırlarsa çok farklı noktalara ilerleriz. Biraz daha bilinçli olmalarını diliyorum” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.