Sosyal Medya

ABD'de Cumhuriyetçiler S.Arabistan'a silah satışını masaya getirdi

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Ben Sasse, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin, Suudi Arabistan'a silah satışının durdurulması konusunun konuşulması gerektiğini söyledi



ABD'de Senato ve Temsilciler Meclisinin önemli isimleri, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesine iliÅŸkin, Suudi Arabistan'ın yaptığı açıklamayı yeterli bulmadıklarını belirterek, Suudi Arabistan'a daha sert tepki verilmesi çaÄŸrılarını sürdürdü. 

Cumhuriyetçi Parti'nin Nebraska Senatörü Sasse, CNN televizyonunda katıldığı bir programda, Kaşıkçı'nın öldürülmesine tepki olarak, ABD'nin, Suudi Arabistan'a silah satışlarını durdurması çaÄŸrısında bulundu.

ABD'nin silah satışını kar amacıyla deÄŸil, ülkenin deÄŸerlerine inanan farklı ülkelerle ittifak kurmak için yaptığını savunan Sasse, "Suudilerin açıklaması gereken çok ÅŸey var. Suudi Arabistan'a silah satışının durdurulması da dahil tüm seçenekler masada olmalı." diye konuÅŸtu.

Sasse, Suudi Arabistan'ın, Kaşıkçı'nın ölümüne iliÅŸkin yaptığı açıklama hakkında da "Suudilerin örtbas için ortaya koyduÄŸu hikayeler karmaşık. Kazara çıkan bir arbede için yanınızda kemik testeresi getirmezsiniz." yorumunu yaptı. 

"Suudiler bugüne kadar baÅŸa çıkmak zorunda kaldığımız en ahlaksız hükümet"

Temsilciler Meclisinin New York Üyesi Peter King de ABC kanalında yaptığı açıklamada, Trump'ın, bir taraftan Suudi Arabistan'ın OrtadoÄŸu'daki stratejik deÄŸerinin farkında olurken, bir taraftan da Kaşıkçı'nın öldürülmesini güçlü bir ÅŸekilde kınaması gerektiÄŸini söyledi. 

Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸunda yaÅŸananları vahÅŸet olarak niteleyen King, "Suudi Arabistan'ın örtbas için uydurduÄŸu hikaye ile yolumuza devam edemeyiz. Suudilerin bugüne kadar baÅŸa çıkmak zorunda kaldığımız en ahlaksız hükümet olduÄŸunu düÅŸünüyorum." ifadesini kullandı. 

6 Kasım tarihinde ABD Temsilciler Meclisi seçimleri gerçekleÅŸecek.

Kaşıkçı olayı

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸuna girdikten sonra haber alınamayan Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaÅŸanan arbede sonucunda öldüÄŸünü" açıklamıştı. 

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan BaÅŸsavcılığının yürüttüÄŸü soruÅŸturma neticesinde, Kaşıkçı'nın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸuna geldiÄŸi sırada burada bulunan "baÅŸka Suudi vatandaÅŸlarla tartışmaya baÅŸladığı, tartışmanın arbedeye dönüÅŸtüÄŸü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiÄŸi" iddia edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.