Sosyal Medya

Güncel

El Cubeyr: Cinayetten sorumlu olanları cezalandırmaya kararlıyız

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr tarafından yapılan açıklamada, Riyad yönetiminin, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğünü ve cesedinin nerede olduğunu bilmediği iddia edildi.



Suudi Arabistan DışiÅŸleri Bakanı Adil El Cubeyr tarafından yapılan açıklamada, Riyad yönetiminin, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüÄŸünü ve cesedinin nerede olduÄŸunu bilmediÄŸi iddia edildi.

 

Kaşıkçı'nın ailesine baÅŸsaÄŸlığı dileklerini ileten Suudi Arabistan DışiÅŸleri Bakanı Adil El Cubeyr, Kaşıkçı'nın ölümün korkunç bir hata olduÄŸunu ifade ederken, Veliaht Prens Selman'ın olanların farkında olmadığının altını çizdi.

 

YaÅŸananları, "Korkunç bir hata ve trajedi" sözleriyle tanımlayan El Cubeyr, Kaşıkçı ailesine derin üzüntülerini iletirken, ailenin acılarını paylaÅŸtıkları dile getirdi.

Fox News'a konuÅŸan  El Cubeyr, "Riyad, Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüÄŸünü ya da cesedinin nerede olduÄŸunu kesin olarak bilmiyor" ifadelerinde bulundu.

Suudi dışiÅŸleri bakanı, olay hakkında geliÅŸme kaydedildikçe, bilgi paylaşımına devam edileceÄŸi konusunda söz verdi.

El Cubeyr'e göre, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Cuma günkü ifÅŸaat öncesinde Kaşıkçı olayı ile ilgili yaptığı açıklamanın, gazetecinin ölümüyle ilgili bilgi eksikliÄŸine

dayandığı belirtti.

 

DışiÅŸleri Bakanı, Khashoggi'nin öldürülmesinin faillerinin, Krallığın yetkililerinin ötesine geçtiÄŸini, "bir hata" yaptığını ve sonra onu saklamaya çalıştığını vurguladı.

EL Cubeyr, Riyad soruÅŸturması üzerine, 18 Suudi uyruklu kiÅŸinin tutuklanmasının davayla ilgili olduÄŸunu ve iki üst düzey yetkilinin görevden alınmasının "uzun bir yolculuÄŸun ilk adımı" olduÄŸunu söyledi.

 

El Cubeyr, "Riyad, her taşı ortaya çıkarmaya kararlıydı, tüm gerçekleri tespit etmeye kararlıyız, bu cinayetten sorumlu olanları cezalandırmaya kararlıyız ve Ä°stihbarat ile ilgilenen kurumun, bunun gibi bir ÅŸeyin bir daha asla gerçekleÅŸmemesini saÄŸlamak için denge ve denetim mekanizmalarının doÄŸru iÅŸlediÄŸinden emin olmaya kararlıyız" dedi.

 

KAÅžIKÇI'YI ÖLDÜRENLER ‘YETKÄ°LERÄ°NÄ° AÅžTI'

 

Suudi Arabistan DışiÅŸleri Bakanı Adil El Cubeyr, Kaşıkçı'yı öldürenlerin yetkilerini aÅŸtıklarını, hata yaptıklarını ve cinayeti saklamaya çalıştıklarını belirtti.

El Cubeyr, "Bu bir hata, bu bir suç ve bunun sorumluları cezalarını çekecek. Bu kontrolsüz bir operasyondu, bazı kiÅŸilerin kendilerine tanınan yetkileri aÅŸtıkları, Kaşıkçı'yı konsoloslukta öldürerek hata yaptıkları bir operasyondu ve bu kiÅŸiler, bunu gizlemeye çalışıyor" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Riyad'ın Türk yetkililerin söyledikleri ve Suudi gazetecinin öldüÄŸünü kanıtladıkların ileri sürüldüÄŸü ses kayıtlarını duymadığına dikkat çeken Suudi bakan, sözlerine ÅŸu ÅŸekilde devam etti:

 

"Medyada birçok spekülasyon gördüm, insanları dikkatli olmaya, Suudi Arabistan ve Türkiye'deki soruÅŸturmanın tamamlanmasını beklemeye çağırıyorum. Sonuçlar ortaya çıktıktan sonra gerçeÄŸi biliyor olacağız."

 

'KAÅžIKÇI AÄ°LESÄ°NÄ° TEMÄ°N EDERÄ°M KÄ° BU OLAYDAN SORUMLU OLAN KÄ°M VARSA YAPTIKLARINDAN SORUMLU TUTULACAK'

 

Kaşıkçı'nın öldürülmesine karışanların yaptıkları eylemden sorumlu tutulacağını dile getiren El Cubeyr, "Ne yazık ki çok büyük ve vahim bir hata yapıldı. Kaşıkçı ailesini temin ederim, bu olaydan sorumlu kim varsa yaptıklarından sorumlu tutulacak" dedi.

El Cubeyr, Suudi Arabistan ile ABD arasındaki iliÅŸkinin, Kaşıkçı'nın ölümü nedeniyle oluÅŸan gerilim yüzünden etkilendiÄŸini dile getirdi.

Suud dışiÅŸleri bakanı, Suudi Arabistan'a yönelik yaptırım uygulanması konusunda ısrarcı davranan ABD Kongre üyelerini de ‘önce gerçekleri beklemeye, ardından sonuçları yorumlayıp tutumlarını belirlemeye' çağırdı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.