Sosyal Medya

Güncel

Suriye'den soykırım açıklaması!

Suriye Dışişleri Bakanlığı, koalisyon güçlerinin bölgede soykırıma imza attığı yönünde görüş bildirdi.



Suriye DışiÅŸleri Bakanlığı'nın Rakka'yı kurtarırken büyük bir kısmını yerle bir eden uluslararası koalisyonun eylemlerini soykırımla eÅŸit tuttuÄŸu bildirildi.

Suriye Devlet Televizyonu'nun DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan bir kaynaÄŸa dayandırdığı haberinde bakanlığın uluslararası koalisyon güçlerinin Rakka'yı kurtarırken yaptıklarının soykırım olarak gördüÄŸü ve bu yapılanların cezalandırılması gerektiÄŸini belirttiÄŸi kaydedildi.

Habere göre Suriye DışiÅŸleri yetkilisi, "Suriye, Fransa DışiÅŸleri Bakanlığı'nın Rakka'nın kurtarılması olarak tanımladığı açıklamanın da aralarında bulunduÄŸu yalan iddiaları ve yanıltıcı haber kampanyalarını kınıyor"ifadelerini kullandı.

Fransa vurgusu

Yetkili, Fransa yönetiminin Rakka'daki gruplara destek vererek Suriye'de yok etmeye yönelik eylemleri kasıtlı olarak gerçekleÅŸtirdiÄŸini de vurguladı.

DAEÅž militanları Rakka'yı 2014'te ele geçirerek bu kenti Suriye'deki ‘baÅŸkentleri' ilan etmiÅŸ, kentin yüzbinlerce sakinini vahÅŸice katletmiÅŸti. 2017'de kenti kurtaran DSG'ye havadan destek veren ABD öncülüÄŸündeki uluslararası koalisyonun hava saldırıları ÅŸehri yerle bir etmiÅŸ ve yüzlerce sivili enkazlar altına gömmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.