Sosyal Medya

Güncel

İYİ Parti'den Suriyeli açıklaması

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 'Yakında Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Hatay’da Türk nüfus azınlığa düşecek. Adana ve Mersin’de denge değişecek.' ifadelerini kullandı.



Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Ä°YÄ° Parti Grup BaÅŸkanvekili Lütfü Türkkan, "Yakında Gaziantep, Kilis, Åžanlıurfa, Hatay'da Türk nüfus azınlığa düÅŸecek. Adana ve Mersin'de denge deÄŸiÅŸecek. Ä°nsanımız kendi toprağında azınlıkta kalacak. Bu yapıyla milli devlet olmaktan çıkarız" dedi.

Türkkan ÅŸöyle devam etti: "Ä°zlenen yanlış politika devam ederse, 2040 yılında 7.5 milyon Suriyeli olacak. Bugün ülkemizde her 20 kiÅŸiden 1'i Suriyeli… 2023 yılında 13 kiÅŸiden 1'i olacağı hesaplanıyor. Suriyelilere bugüne kadar 35 milyar dolar harcadık. Bu parayla, bir GAP, 400 ÅŸehir hastanesi, 7 BoÄŸaz köprüsü, 30 bin okul inÅŸa edilirdi. Kendi insanımızdan esirgenenler, Suriyelilere veriliyor. Türk insanı boÄŸazına kadar borca batmışken bu paraların hâlâ Suriyeli sığınmacılara harcanması rahatsızlık yaratıyor."
CHP NiÄŸde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesini yanıtlayan Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu da, Türkiye'de 13 Eylül 2018 itibarıyla 3 milyon 559 bin 262 Suriyeli sığınmacının bulunduÄŸunu açıkladı.

TBMM Ä°nsan Hakları Mülteciler alt komisyonunun Haziran 2018 tarihli raporuna göre de Irak, Afganistan, Ä°ran, Somali gibi ülkelerden gelen mültecilerle birlikte bu rakam 4 milyon 600 bine ulaşıyor. Türkiye'de bugüne kadar 400 bin Suriyeli çocuk da doÄŸdu ve 56 bin Suriyeli vatandaÅŸ yapıldı. 20 bin Suriyeli daha yakında vatandaÅŸ olacak.
29 Nisan 2011'de 252 kiÅŸiyle baÅŸlayan Suriyeli göçünde halen 235 bin Suriyeli kamplarda, geri kalanı ise 81 ilde yaşıyor. Kamplarda 60 bin civarında boÅŸ yer olmasına raÄŸmen burada kalmak istemeyen Suriyelilere, bugüne kadar 40 bin adet poliklinik hizmeti verildi, 2 milyonu yatarak tedavi edildi. 1,5 milyonu ameliyat oldu. Türkiye'de halen 20 bin civarında Suriyelinin de çalışma izni de bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.