Sosyal Medya

Güncel

Operasyonları haber veren polis, FETÖ elebaşısının gömleğiyle ödüllendirilmiş

FETÖ'nün emniyet yapılanmasına ilişkin iddianamede, 17-25 Aralık süreci sonrası İstanbul Emniyetinde operasyonel şubede görev yapan sanık Ö.Ü'nün, örgüte yönelik düzenlenecek operasyonları, gözaltına alınacak veya işlem yapılacak FETÖ'cüleri örgüt imamı olan diğer sanığa bildirdiği, böylece şahısların kaçmasını sağladığı anlatıldı. İddianamede, bu nedenle sözde ödüllendirilen Ö.Ü'ye, bizzat örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in gönderdiği "seccade, takke ve örgüt elebaşısına ait olduğu söylenen gömleğin" hediye olarak verildiği kaydedildi.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanmasına iliÅŸkin 3 kiÅŸi hakkında hazırlanan iddianamede, 17-25 Aralık süreci sonrası Ä°stanbul Emniyetinde operasyonel ÅŸubede görev yapan sanık Ö.Ü'nün, örgüt imamı olan sanık E.Åž'ye, operasyonlar öncesinde gözaltına alınacak veya hakkında iÅŸlem yapılan FETÖ'cüleri bildirerek ÅŸahısların kaçmasını saÄŸladığı, bunların karşılığında da sözde ödüllendirilen sanığa FETÖ elebaşına ait gömleÄŸin hediye verildiÄŸi belirtildi.
 
Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün emniyet yapılanmasına iliÅŸkin yürütülen soruÅŸturma sonucunda, sözde emniyet imamı E.Åž, eski polis Ö.Ü ve kız arkadaşı E.Ä°. hakkında hazırlanan iddianamede, örgütün operasyona uÄŸrayacak kiÅŸileri nasıl kurtardığı, hangi yönetimi izlediÄŸi ve bu ÅŸekilde yurt dışına kaçan kiÅŸiler hakkında bilgiler yer aldı.
 
Ä°ddianamede, emniyet personelinin sevk ve idaresi konusuna yazışmalar yapan sanık E.Åž'nin aynı zamanda FETÖ/PDY adına Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü Organize Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü'nden sorumlu abi-imam olarak da görev yaptığı, 51 farklı emniyet mahrem imamıyla irtibatlı olduÄŸu, "ByLock" kullandığı ve örgüt mensubu emniyet görevlilerine "ByLock" yüklediÄŸi anlatıldı.
 
Sanık E.Åž'nin, Organize Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü'nün tüm faaliyetlerini ve yapılacak operasyonları bu ÅŸubede ''adli mukayyit'' olarak çalışan sanık Ö.Ü. baÅŸta olmak üzere örgüt mensubu polis memurlarından öÄŸrendiÄŸi, haklarında tahkikat yapılacak kiÅŸileri önceden uyararak kurtulmalarını saÄŸladığı anlatılan iddianamede, bu iddialarla ilgili bir tanığın ÅŸu beyanlarına yer verildi:
 
''Ä°hsan (sanık E.Åž ) ÅŸubede olan biten her ÅŸeyden haberdar, bu beni ÅŸoke etti. Hemen hemen bütün olaylar hakkında detaylı bilgi sahibiydi. Ayrıca sadece bizim ÅŸubeden deÄŸil, diÄŸer ÅŸubeler ve savcılık hakkında da bilgi veriyordu. Benim çalıştığım büro o zamanlar paralelle mücadele eden büro deÄŸildi. Normal mafya tipi suç örgütü dosyalarına ve 17 Aralık öncesindeki dosyalara bakıyordu. Ä°hsan ara sıra paralelle ilgili yapılan operasyonlar hakkında bilgi veriyor, hatta bizim ÅŸubede olan her ÅŸeyi benden çok daha iyi biliyordu. 2015'in sonlarına doÄŸru kamuoyunda ÅŸike operasyonu olarak bilinen soruÅŸturmada eskiden görev alan polisler hakkında soruÅŸturma baÅŸlatıldı ve soruÅŸturma görevi Organize Suç Örgütleri-1 Büro AmirliÄŸi'ne verildi. Bu süreçte Ä°hsan kod adlı kiÅŸi benden soruÅŸturma hakkında bilgi almak istedi. Hatta bir ara son görüÅŸmelerimizden birinde Ä°hsan ÅŸube müdürünün odasında yapılan espriye kadar söyleyince ÅŸube müdüründen bile ÅŸüphelendim paralel baÄŸlantılı mıdır diye?..."
 
YURT DIÅžINA KAÇARKEN YAKALANDI
 
Örgütün mahrem imamlara gönderdiÄŸi 15 Temmuz darbe mesajı doÄŸrultusunda, E.Åž'nin de sorumlusu olduÄŸu emniyet personeline, önceden haberi olduÄŸu darbenin gerekli olduÄŸunu belirterek, ''Darbeci askerlere yardımcı olma, emniyet personelinin direncini kırma'' talimatı verdiÄŸi belirtilen iddianamede, sanığın yurt dışına firar ederken de yakalandığı anlatıldı.
 
Ä°ddianamede, FETÖ/PDY'nin 2015'in ilk yarısına kadar emekliler de dahil emniyet teÅŸkilatında görev yapan tüm personeli fiÅŸlendiÄŸi, fiÅŸleme dosyasında sanık Ö.Ü'nün örgüte mensup olduÄŸu ve himmet verdiÄŸi ifade edilerek, Ö.Ü'nün Organize Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü'nden sorumlu mahrem abi-imam olarak baÄŸlı bulunduÄŸu, E.Åž'ye müdürlükteki her ÅŸeyi bilgi aktardığı, böylece mahrem imamın emniyetin tüm operasyonel iÅŸlerini önceden bildiÄŸi kaydedildi.
 
'EMRE USLU'NUN KAÇMASINA...'
 
ByLock kullanıcısı sanık Ö.Ü'nün, E.Åž ile irtibatı örgüt tarafından verilen tablet üzerinden yaptığı anlatılan iddianamede, ''Organize Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü'nde 2 Ocak 2014'te (17-25 Aralık'tan sonra) göreve baÅŸlayan Ö.Ü, ÅŸubede adli mukayyit olarak görev yapmış, Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca tüm adli tahkikat evrakları doÄŸrudan sanığın üzerinde ÅŸubeye gönderilerek iÅŸlem görmüÅŸ, bu durum sanığın gözaltına alındığı 8 Kasım 2016'ya kadar devam etmiÅŸtir.'' denildi.
 
Ä°ddianamede ifadesine yer verilen bir gizli tanığın beyanlarından, Ö.Ü'nün ÅŸubede olup bitenleri ve tahkikat bilgilerini mahrem imam olan diÄŸer sanık E.Åž'ye aktardığının anlaşıldığı dile getirilen iddianamede, FETÖ/PDY mensuplarına yönelik soruÅŸturmalarda görev alan Ö.Ü'nün, ÅŸubenin yaptığı tüm operasyonlar olduÄŸu gibi FETÖ/PDY mensuplarına yönelik operasyon bilgilerini önceden mahrem imama aktardığı vurgulandı.
 
Bu ÅŸekilde önceden operasyon yapılacağını öÄŸrenerek yurt dışına kaçan ÅŸahıslardan örnekler verilen iddianamede, Ö.Ü'nün adli mukayyit olarak görev yaptığı dönemde, 17-25 Aralık darbeye teÅŸebbüs soruÅŸturmasında ÅŸüpheli olan Emre Uslu'nun operasyon öncesi yurt dışına kaçtığı, yine örgütün üst düzey yönetici ve finansörlerinden olduÄŸu tespit edilen Celal Karahan'ın da operasyon yapılmadan hemen önceki gün firar ettiÄŸi,  adli personele ''ablalık-imamlık'' yapan ve yapılanmada kritik görev üstlenen Öznur Gültekin'in de operasyonda önce kaçtığı anlatıldı.
 
Ä°ddianamede, bu nedenle sözde ödüllendirilen Ö.Ü'ye, E.Åž'nin bizzat örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in gönderdiÄŸini belirttiÄŸi "seccade, takke ve örgüt elebaşısına ait olduÄŸu söylenen gömleÄŸin" hediye olarak verildiÄŸi kaydedildi. 
 
DiÄŸer sanık E.Ä°'nin de Ö.Ü ile örgüte mensubiyet duygusuyla arkadaÅŸlık yaptığı, Ö.Ü'ye sözde hediye olarak gönderilen seccade, takke ve gömleÄŸi sakladığı, yapılan operasyona raÄŸmen örgüte baÄŸlılık duygusuyla söz konusu suç eÅŸyasını teslim etmediÄŸi vurgulandı.
 
FETÖ'NÜN GÖMLEĞİNÄ° SAKLAMASI Ä°ÇÄ°N SEVGÄ°LÄ°SÄ°NE VERMÄ°Åž
 
Konuyla ilgili iddianamede yer verilen gizli tanığın ifadesinde "Kendisi övünerek Ä°hsan'ın (kod) aracılığıyla örgüt lideri Fetullah Gülen'in seccade, takke ve kendisine ait olduÄŸu söylenen gömleÄŸi hediye olarak gönderdiÄŸini, kendisinin de bunu evde bulundurması sakıncalı olur düÅŸüncesiyle kız arkadaşının evinde sakladığını söylüyordu." denildi.
 
Ä°ddianamede, Ö.Ü'den elde edilen dijital materyallerden bir kısmının incelendiÄŸi anlatılarak, sanığın taşınır harici belleÄŸinde "ÅŸikede kumpas" dosyası ile örgütün geçmiÅŸte yaptığı kumpas soruÅŸturmalarıyla ilgili bilgilerin kayıtlı olduÄŸu kaydedildi.
 
Bu üç sanık hakkında ''silahlı terör örgütü yöneticisi olmak'', ''örgüte üye olmak'', ''suçluyu kayırmak'' ve ''gizliliÄŸin ihlali'' suçlarından açılan dava, Ä°stanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.