Sosyal Medya

Güncel

Yemenliler yaprak yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor

İngiliz Sky News haber kanalının yayınladığı görüntüler, Yemenlilerin gıda bulamadıkları için yaprak yiyerek hayatta kalmaya çalıştıklarını gözler önüne serdi.



Ülkenin kuzeyindeki Aslam bölgesinde kaydedilen görüntülerde, çoÄŸunluÄŸu kadın ve çocuklardan oluÅŸan bir grup Yemenli yaÅŸadıkları zorlukları anlattı.

Kendilerine kimsenin yardım etmediÄŸini ifade eden Yemenliler, hayatta kalabilmek için aÄŸaçlardaki yaprakları kaynatıp yemek ve çocuklarına yedirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Görüntülerde, yaprak yiyen çocuklar ve yetersiz beslenmeden kaynaklanan doku kaybı nedeniyle vücudu deforme olmuÅŸ bir adam yer alıyor.

Sky News muhabirine deÄŸerlendirmelerde bulunan Yemenli çocuk doktoru Fatum Muhammed El Maktari, "Dünyanın bu savaşı durdurmasını istiyorum. En azından Yemen halkına gıda yardımı saÄŸlanmalı. Bu yapılmazsa insanlar ölür ve Yemen halkı diye bir ÅŸey kalmaz." dedi.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) Yemen temsilcisi Mertixell Relano, "Bu kesinlikle tamamen önlenebilir bir durum. Bu 'kıtlığa yakın' ya da 'kıtlık öncesi' durumun sebebi elbette devam eden savaÅŸ. Çatışma sürdüÄŸü müddetçe, ülke giderek daha fazla uçuruma sürüklenecek." ifadelerini kullandı.

Yemen'de 4 yıldır devam eden iç savaÅŸ ülkeyi insani bir krizin eÅŸiÄŸine getirmiÅŸ durumda. BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM), ülkede 400 bin çocuÄŸun açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduÄŸu konusunda uyarıyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüÄŸü Yemen'de, Husiler ile meÅŸru yönetime baÄŸlı güçler arasında çatışmalar yaÅŸanıyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baÅŸkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerinin kuÅŸatma altına aldığı Husilerin kontrolündeki Hüdeyde ÅŸehrinin düÅŸmesi ve limanının kapanmasıyla ülkenin kuzey bölgelerine gıda yardımı ulaÅŸtırılamıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.