Sosyal Medya

Güncel

AK Partili vekile suikast hazırlığındaki teröristler yakalandı

Şanlıurfa'da AK Partili Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a suikast hazırlığında oldukları tespit edilen teröristler yakalandı.



Åžanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Parti Milletvekili Ä°brahim Halil Yıldız'a suikast hazırlığında oldukları belirlenen teröristler yakalandı. Teröristlerin kaldıkları yerde yapılan aramada ise cephanelik çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Åžanlıurfa Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü ile Ä°l Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK/KCK/YPG'ye yönelik ortaklaÅŸa düzenledikleri operasyonda, Suruç ilçesine baÄŸlı kırsal Payamlı Mahallesi yakınlarında durdurulan bir araçtaki 3 kiÅŸiyi gözaltına alınırken arabada yapılan aramada ise mühimmat ele geçirildi.

CEPHANELÄ°K ELE GEÇÄ°RÄ°LDÄ°

Çalışmalarını sürdüren ekipler, bu ÅŸahıslarla baÄŸlantısı olduÄŸu belirlenen 10 kiÅŸiyi düzenledikleri operasyon sonucu yakaladı. Åžahısların evlerinde yapılan aramada 5 kilo 17 gram ağırlığında C4 patlayıcı madde, 2 kilogram A4 patlayıcı madde, 7 adet el bombası, 1 adet KaleÅŸnikof marka silah ve bu silaha ait ÅŸarjör ile basılı vaziyette 30 adet fiÅŸek, 1 adet Uzi marka silah, bu silaha ait 2 adet ÅŸarjör, 1 adet Thompson marka otomatik silah, bu silaha ait 2 adet ÅŸarjör, 1 adet CZ25 marka otomatik silah ve bu silaha ait 2 adet ÅŸarjör ile 1 adet susturucu, 3 adet Baretta marka silah ve bu silahlara ait 6 adet ÅŸarjör ile 2 adet susturucu, 1 adet Glock marka tabanca ve bu tabancaya ait 3 adet ÅŸarjör, 1 adet Browning marka tabanca ve bu tabancaya ait 3 adet ÅŸarjör, 2 adet av tüfeÄŸi, bin adet mermi, 1 adet verici, 2 adet alıcı devre, 4 adet elektrikli kapsül, 13 adet pil ve 2 adet inÅŸaat eldiveni ele geçirildi.

AK PARTÄ°LÄ° YILDIZ'A SUÄ°KAST HAZIRLIÄžINDAYKEN YAKALANDILAR

Åžüpheli ÅŸahısların, AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili Ä°brahim Halil Yıldız ile emniyet ve jandarma personeline ayrıca belirlenen kritik bazı hedeflere yönelik eylem hazırlığında oldukları tespit edildiÄŸi belirtildi.

AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili Ä°brahim Halil Yıldız'a yönelik daha önce de suikast hazırlığı yapılmış, güvenlik güçleri suikastı son anda önlemiÅŸti.

Olayla ilgili soruÅŸturma sürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.