Sosyal Medya

Son Dakika! Başsavcılık'tan kritik 'Kaşıkçı' açıklaması!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı: ''(Kaşıkçı) Soruşturma uluslararası hukuk ve sözleşme hükümlerine riayet edilerek tüm boyutlarıyla yürütülmektedir. Soruşturma sürecinde, ilerleyen aşamalarda gerektiği takdirde kamuoyunu bilgilendirici açıklamalar yapılacaktır''



Savcılık gözetiminde Türk polisi önce Suudi Arabistan Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu'nda daha sonra da konsolosun konutunda cinayet delili aramıştı. Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüÄŸüne dair delillere ulaşıldığı açıklanmıştı. 
 
Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklama ÅŸu ÅŸekilde:
 
" Olayın adli mercilere (Levent Polis Karakolu) Hatice Cengiz tarafından bildirilmesi üzerine (2 Ekim 2018, saat 16.40) cumhuriyet baÅŸsavcılığımızca derhal soruÅŸturmaya baÅŸlanmıştır.
 
Olay mahallinin diplomatik misyon temsilciliÄŸi olması sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı ve DışiÅŸleri Bakanlığı aracılığıyla Suudi Arabistan Krallığı yetkili temsilcilikleriyle gereken yazışmalar yapılmış ve olay mahallinde yapılacak arama ve kriminal incelemeler için izin verilmesi talebinde bulunulmuÅŸtur.
 
Bu talebimizin 15 Ekim 2018 tarihi itibariyle Suudi Arabistan KralliÄŸi yetkili makamlarınca kabul edildiÄŸinin bildirilmesi üzerine aynı gün Ä°stanbul Sulh Ceza HakimliÄŸi'nden arama, el koyma ve inceleme kararları alınmış. Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımız tarafından görevlendirilen bir Cumhuriyet BaÅŸsavcı vekili ve bir Cumhuriyet Savcısı baÅŸkanlığındaki olay yeri inceleme ekibi ile birlikte konsolosluk binası/konutu ve konsolosluk araçlarında gerekli adli iÅŸlemlere baÅŸlanmıştır.
 
Ä°nceleme ve soruÅŸturmaya iliÅŸkin diÄŸer adli iÅŸlemler ayrıca devam etmekte olup adli soruÅŸturma, uluslararası hukuk/teamül, anlaÅŸma ve sözleÅŸme hükümlerine riayet edilerek titizlikle ve tüm boyutlarıyla yürütülmektedir. SoruÅŸturma sürecinde ilerleyen aÅŸamalarda gerektiÄŸi takdirde kamuoyunu bilgilendirici açıklamalar Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımız tarafından yapılacaktır. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.