Sosyal Medya

Erdoğan'dan Pompeo'ya; Sizin için zorsa teröristleri biz temizleriz

Yeni Şafak dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında geçen görüşmenin perde arkasında yaşananları aktardı. Gazetenin haberinde Erdoğan'ın, Suriye'de yaşanan çatışmalı ortamla ilgili olarak Pompeo'ya "Sizin için zorsa teröristleri biz temizleriz" dediği ifade edildi.



ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu'na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını deÄŸerlendirmek üzere dün Türkiye'ye geldi.
Pompeo'nun uçağı, saat 09.40'da EsenboÄŸa Havalimanı'na indi. ABD'li Bakan, beraberindeki heyetle havalimanının ÅŸeref salonunda CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından kabul edildi.
 
Pompeo'nun ziyareti, ABD'li Rahip Andrew Brunson'un tahliye edilerek ülkesine geri dönmesi ardından iki ülke arasında ilk üst düzey temas oldu.
 
EsenboÄŸa Havalimanında gerçekleÅŸen kabul, saat 10.10'da baÅŸladı. ErdoÄŸan ile Pompeo'nun görüÅŸmesi 35 dakika sürdü. Kabule, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, MÄ°T BaÅŸkanı Hakan Fidan, CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de katıldı.
 
Daha sonra DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ile görüÅŸen Pompeo, ikili iliÅŸkiler ile Suriye krizi gibi bölgesel ve uluslararası konularda görüÅŸ alışveriÅŸinde bulundu.
 
Yeni Åžafak'ın haberine göre CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Menbiç konusunda Pompeo'ya "Sizin burada zorluklarınız varsa Türkiye olarak biz buradan bu teröristleri temizleriz, hem de kolay temizleriz" mesajını verdiÄŸi bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.