Sosyal Medya

Güncel

Yerli otomobil ile ilgili flaş açıklama! 'Kimseye ihtiyacımız yok'

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş yerli otomobil projeleriyle ilgili açıklamada bulundu. Karakaş, “Bizim kimseyi kopyalamaya ihtiyacımız yok. Bazıları Çinlilerin bazıları Güney Korelilerin örneğini önümüze getiriyor. O zamanın şartları farklıydı bugünün şartları farklı" açıklamasında bulundu



Mimar ve Mühendisler Grubu’nca düzenlenen 3. Ar-Ge ve Ä°novasyon Zirvesi kapsamında “Sanayinin DönüÅŸümü: Yapay Zeka, Robotlar ve Nesnelerin Ä°nterneti” baÅŸlıklı panel gerçekleÅŸtirildi.

“Türkiye’nin Otomobili projesi Türkiye için önemli bir fırsattır”

Türkiye’nin Otomobili GiriÅŸim Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Gürcan KarakaÅŸ ise göreve geldikten sonra katıldığı ilk konferansı olduÄŸunu ve heyecan duyduÄŸunu belirterek, “Türkiye’nin Otomobili projesi Türkiye için önemli bir fırsattır. Bu dünyada oluÅŸan fırsat penceresinin yarattığı bir fırsattır. Teknolojinin dönüÅŸümü ile özellikle elektrikli araçlar teknolojisinde hız kazanan dönüÅŸüm var. Cep telefonunun başına gelen benzer ÅŸeyler otomobilin de başına gelecek. 15 sene önce nasıl cep telefonunun geleceÄŸi noktayı kestiremiyorsak benzer ÅŸeyleri de otomobilin başına geleceÄŸini de düÅŸünüyoruz.” diye konuÅŸtu.

KarakaÅŸ, otonom sürüÅŸün herkese farklı bir yaÅŸam alanı yaratacağını ifade ederek, “Artık araba sürmeye konsantre olmayacağımıza göre evde, iÅŸte, ofiste ne yapabiliyorsak arabada da onu yapmak isteyeceÄŸiz. Dünyada rekabet anlamında oluÅŸan en büyük 'savaÅŸ, kavga' bu yaÅŸam alanının paylaşılmasıyla alakalı. Teknoloji trendlerin getirdiÄŸi bir sonuç.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Paylaşım ekonomisinin önemini anlatan KarakaÅŸ, ÅŸunları kaydetti:

“Kanun yapıcıların da oluÅŸturduÄŸu bir trend var. Özellikle ÅŸehirlerin, ÅŸehircilik kanunlarının mevzuatlarının deÄŸiÅŸmesi ile alakalı trendler olduÄŸunu görüyoruz. Fırsat penceresi dünyada herkese açık. Ülke olarak fırsat penceresi içerisinde oluÅŸturacağımız teknolojilerin başında olayın tamamını kavramayı çabuk netleÅŸtirmemiz lazım. Otomotiv sanayimizi, yan sanayimizi bu dönüÅŸüme hazırlayamazsak, içten yanmalı otomobillerin zamanla ortadan kaybolacağını göz önünde bulundurursak, bizim ihracatını yaptığımız, ürünlerimizin kullanıldığı araçlar ortadan kaybolacak. Dolayısıyla dönüÅŸümü aktif bir ÅŸekilde ÅŸekillendirmemiz gerekiyor.

Türkiye’nin Otomobili olarak projemizi önemli bir kullanım alanı olarak görüyoruz. Teknolojinin egemenliÄŸine sahip olmamız çok önemli. Türkiye’nin Otomobili GiriÅŸim Grubu olarak vizyonumuz budur. Bu çalışmanın doÄŸru bir zamanda ortaya konulduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Bizim kimseyi kopyalamaya ihtiyacımız yok. Bazıları Çinlilerin bazıları Güney Korelilerin örneÄŸini önümüze getiriyor. O zamanın ÅŸartları farklıydı bugünün ÅŸartları farklı. Günümüzün ÅŸartlarında fırsat penceresine baktığımızda ciddi bir enerjimiz, altyapımız, nitelikli elemanlarımız var. Bunların hepsini birleÅŸtirerek, Türkiye’nin Otomobili ve otomotiv sektörünün transformasyonu, dönüÅŸümü, Türkiye’ye teknoloji olarak yeni bir seviyeye sıçramak için önemli bir proje olarak geliÅŸecektir.”

“Otomobilden daha fazlasını yapma iddiasıyla yola çıktık”

KarakaÅŸ, otomobilden daha fazlasını yapma iddiasıyla yola çıktıklarını belirterek, “Otomobilden daha fazlasını yaptığımız sürece yeni ortaya çıkacak alanlarda teknolojimizi geliÅŸtirebiliriz, teknolojimizi geliÅŸtirdikten sonra onun sanayisini, ticaretini ve ticarileÅŸmesini yapabiliriz diye düÅŸünüyoruz. Dünyada bu iÅŸe konulmuÅŸ (elektrikli otomobil) 180-200’e yakın startup var. Bu startupların 3’te 2’sinden fazlası otomobilin kendisiyle deÄŸil, onun yaratacağı iÅŸ potansiyeliyle ilgileniyor. Biz de elimizdeki kaynakları, yaratıcılığımızı deÄŸerlendirerek bu konuda ciddi deÄŸiÅŸim ve dönüÅŸümler yapabiliriz.” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.